Un partener de tehnologie de afaceri bun îți poate optimiza sistemele IT și permite creșterea afacerii, dar numai dacă ești calul potrivit. Alegerea unui partener IT este un pic precum a paria. La urma urmei, ai încredere într-o terță parte prin IT-ul companiei tale. Acest ghid te va ajuta să găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru ca la sfârșit să te bazezi pe o decizie bine informată.
1. Mai mult decât un suport IT
Când te gândești să îți externalizezi IT-ul, ai putea crede că tot ce ai nevoie este un furnizor de suport IT. La urma urmei, tot ce ai nevoie este un serviciu care să „păstreze luminile aprinse” și să îți mențină IT-ul în funcțiune, nu?
Nu neapărat. Conceperea parteneriatului tău poate marca sfârșitul activității de regulă pentru IT.
Într-adevăr, cele mai eficiente relații pe tehnologie oferă mult mai mult decât un sprijin. Partenerii buni în tehnologie de afaceri au, de asemenea:
Expertiza pentru a-ți putea face IT-ul mai fiabil;
Citeste si: Ești student și vrei să te angajezi? Iată ce trebuie să știi!
Cunoștințe pentru a recunoaște și a oferi sfaturi cu privire la ce servicii tehnologice ar ajuta afacerea ta să funcționeze mai eficient;
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Competența de a-ți putea ghida afacerea prin tranziții tehnologice cu inconveniente minime cauzate.
2. Un serviciu de încredere
Din păcate, blocarea serverului, pierderile de date și încălcările de securitate nu respectă săptămâna lucrătoare 9/5.
Dezastrul IT se poate produce oricând, deci ai nevoie de asistență 24/7 pentru a inversa situația cât mai repede posibil. Dacă un partener pe care îl iei în calcul nu poate promite acest lucru, riști să crești timpul de nefuncționare pentru afacerea ta, să pierzi productivitatea echipei și chiar să îți deteriorezi relația cu clienții.
Citeste si: Atenție, șoferi. Proiectul care scumpește RCA-ul, publicat de Ministerul Finanțelor
3. O ofertă scalabilă
Dacă ai o afacere în creștere, ai nevoie de un furnizor care poate crește odată cu tine. Lucrul cu un partener adaptabil îți oferă asistență pe baza nevoilor tale de afaceri. Prin acest tip de ajutor poți fi liniștit știind că ai un partener care oferă servicii scalabile pe măsură ce crești, făcându-l o bună alegere pentru viitor.
4. O ofertă flexibilă
Cei mai buni parteneri de tehnologie de afaceri nu te obligă să te angajezi în servicii de care nu ai nevoie sau dorești. Caută companii care au oferte flexibile care îți permit să plătești numai pentru serviciile de care ai nevoie. În plus, ia în considerare dacă potențialul tău partener îți poate oferi soluțiile de dezvoltare software de care ai nevoie în toate domeniile afacerii tale, dacă echipa ta lucrează în birou sau în afara site-ului și dacă serverele tale sunt bazate pe cloud sau online.
5. Comunicări ușoare
Pentru unii oameni, vorbirea IT ar putea fi la fel de bine ”extraterestră”. Chiar dacă te consideri tehnologic bine informat, asigură-te că potențialul partener poate „vorbi tech“ în limba engleză, chiar dacă o faci doar de dragul restului echipei tale.
În același timp, dorești un partener IT care să poată asculta, să identifice problema rapid și să fie tocmit cu suma minimă de intrare la tine.
Vor trimite oare oameni la biroul tău pentru check-in-uri regulate? Vei avea propriul inginer de asistență alocat, precum și acces la un birou de asistență? Din experiență, am constatat că clienții apreciază faptul că au un inginer dedicat și consecvent, deoarece le permite să formeze comunicări puternice și eficiente.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: Salariul minim pe economie 2021. Câţi bani primim în plus?
6. Înțelegerea afacerii tale
Un partener IT care nu îți înțelege afacerea nu este deloc partener. De fapt, acestea pot fi o reală piedică pentru succesul afacerii tale.
Oferă oricărui partener potențial o informare detaliată a afacerii înainte de a începe orice relație. Acest lucru vă asigură că vă înțelegeți reciproc, în vreme ce înaintați. Orice mare partener IT va insista deja asupra acestui lucru, ca un prim pas esențial al procesului lor.
De asemenea, ar trebui să iei în considerare găsirea unui partener IT care să fie deja expert în domeniul tău. Parteneriatul cu o firmă IT specializată înseamnă că aceștia îți cunosc deja cerințele, astfel încât să poată începe și să funcționeze rapid. Asigură-te în același timp că partenerul tău tehnologic lucrează cu tine pentru a crea o foaie de parcurs tehnologică de 3-5 ani, care să se alinieze obiectivelor tale de afaceri.