Alegeri locale 2024. Cine sunt candidații la Primărie generală București în alegerile locale din 9 iunie 2024.

Alegeri locale 2024. Pentru Primăria generală a municipiului București candidează 9 politicieni.

Citește și: Ce se votează la alegerile locale 2024

Candidaturile depuse la Birourile de Circumscripţie au rămas definitive cu exact o lună înainte de data de 9 iunie 2024.

Un număr de 56 de candidaţi îşi dispută fotoliile de primari în Capitală- funcţia de primar general şi cele şase funcţii de primari de sectoare.

Lista candidaților la Primăria București

Alegeri locale 2024 Capitală. Lista candidaților la Primăria București

Alegeri locale 2024 Capitală. Lista candidaților la Primăria București

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti a stabilit ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la funcţiile de primar general şi consilieri generali, pentru alegerile locale din data de 9 iunie.

Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot este următoarea:
poziţia 1 – Gabriela Firea (Partidul Social Democrat/PSD);
poziţia 2 – Sebastian Burduja (Partidul Naţional Liberal/PNL);
poziţia 3 – Mihai Adrian Enache (Alianţa pentru Unirea România/AUR);
poziţia 4 – Dorin Iacob (Alternativa Dreaptă/AD);
poziţia 5 – Diana Şoşoacă Iovanovici (Partidul S.O.S. România);
poziţia 6 – Cristian Victor Popescu Piedone (Partidul Umanist Social Liberal/PUSL);
poziţia 7 – Alexandru Pânişoară (Partidul Ecologist Român/PER);
poziţia 8 – Nicuşor Dan (candidat independent);
poziţia 9 – Filip Constantin Titian (candidat independent).

Alegeri locale 2024. Cine este Gabriela Firea

Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei, a fost edilul Bucureștiului în mandatul anterior celui al lui Nicușor Dan. Fosta jurnalistă și prezentatoare în vârstă de 52 de ani, născută în Bacău, a avut și poziții guvernamentale în cariera sa politică, cum a fost aceea de ministrul al Familiei și Egalității de Șanse în guvernele Ciucă și Ciolacu.

Social-democrata a fost senator în legislatura 2012-2016, dar și în prezent, în mandatul 2020-2024 și figurează pe locul trei în lista de europarlamentare din partea alianței electorale PSD-PNL.

Alegeri locale 2024. Cine este Gabriela Firea

Alegeri locale 2024. Cine este Gabriela Firea

[Sursa foto: Twitter]

Alegeri locale 2024. Cine este Sebastian Burduja

Intrat în cursa pentru Primăria Capitalei după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu, la fel ca și Gabriela Firea, actualul ministru al Energiei Sebastian Burduja are doar 38 de ani și un background academic remarcabil.

Fiu al fostului vicepreședinte Bancorex, Marinel Burduja, candidatul la Primăria Capitalei a studiat la Stanford între 2004 și 2008 și a fost dublu masterand la Harvard între 2008 și 2011 (Harvard Business School (MBA) și Harvard Kennedy School of Government (HKS).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După 12 ani de studiu și muncă peste hotare, la începutul lui 2016 Sebastian Burduja a revenit în România, unde conduce filiala PNL din sectorul 1. Este singurul candidat la primăria Capitalei care a publicat o carte cu proiectul său privind Bucureștiul.

Alegeri locale 2024. Cine este Sebastian Burduja

Alegeri locale 2024. Cine este Sebastian Burduja

[Sursa foto: Burduja.ro]

Cine este Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Capitalei

Mihai Enache este candidatul AUR la Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2024.

Enache a fost Mihai Enache este candidatul AUR la Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2024.

Enache are 36 de ani, din care 8 a lucrat în administrația publică din București. Candidatul AUR este dublu licențiat în Administrație Publică (SNSPA) și Drept (Univ. Nicolae Titulescu). Timp de 2 ani a condus Direcția de Investiții a Primăriei Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță.

Mihai Enache a fost susținător al mișcării civice Acțiunea 2012 și este membru al Partidului AUR încă de la înființarea acestuia. Este căsătorit și are doi copii.

Cine este Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Capitalei

Cine este Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Capitalei

[Sursa foto: Mihaienache.ro]

Cine este Dorin Iacob de la Alternativa Dreaptă/AD

Candidatul AD la Primăria Capitalei, Dorin Iacob, are 64 de ani și nu este doar un politician, ci și consultant, analist politic și om de afaceri.

Are o experiență profesională de 37 de ani, din care 12 ani în activități de intelligence și operații informaționale, peste 10 de ani implicat în activități politice pentru construcția de partide politice și alianțe politice în România, de orientare conservatoare.

În perioada anilor 1990 până în anul 2007, atât în plan personal, cât și din postura de angajat al unor servicii de informații din România, dar și în plan politic, Dorin Iacob a fost implicat și a susținut în continuu toate acțiunile necesare pentru aderarea și integrarea României în spațiul și în structurile europene și euro-atlantice, conform Wikipedia. Începând cu 2019 Dorin Iacob este analist politic în prime-time la Realitatea Plus.

Alegeri locale 2024 în București. Lista candidaților la Primăria generală

Cine este Dorin Iacob, candidatul AD la Primăria Capitalei

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Diana Şoşoacă Iovanovici, candidată la Primăria Capitalei

Diana Șoșoacă este candidata partidului înființat chiar de ea după retragerea din formațiunea AUR. Vocala avocată, care s-a remarcat prin activitatea intensivă pe rețelele sociale, l-a exlus recent din Partidul S.O.S. România chiar pe soțul ei, căruia i-a păstrat numele deși se află în proces de divorț.

În vârstă de 49 de ani, Diana Șoșoacă a fost în centrul multor scandaluri de-a lungul ultimilor ani, fiind adepta unor mesaje anti-vacciniste și anti-europene. În cursul anului 2021 a fost exclusă din partidul AUR din motive de indisciplină.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Alegeri locale 2024 în București. Lista candidaților la Primăria generală

Alegeri locale 2024 în București. Diana Sosoaca, în lupta pentru fotoliul de primar

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Cristian Popescu Piedone

Primarul sectorului 5 Cristian Piedone este candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) pentru Primăria generală a Capitalei.

Popescu Piedone se recomandă ca având o vastă experiență în administrația publică. Născut pe 15 februarie 1963, în București, Cristian Popescu Piedone are o experiență de peste 27 de ani în serviciul cetațenilor.

Înainte de a fi ales primar de sector, Cristian Popescu Piedone a ocupat diverse funcții în administrația publică locală. A fost consilier local și consilier general, dar a ocupat și funcția de președinte al Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Cine este Nicuşor Dan, actualul edil al Capitalei

Matematicianul Nicuşor Dan, actualul edil al Bucureștiului, candidează independent, dar e susținut de Alianța Dreapta Unită- USR, PMP și Forța Dreptei.  

Nicușor Dan are 54 de ani și ocupă funcția de Primar General al Municipiului București din septembrie 2020, după 12 ani de administrații PSD.  

Activist civic pentru salvarea monumentelor istorice din Capitală, Nicușor Dan este fodatorul USB și USR. Uniunea Salvați Bucureștiul a fost înființată în 2015 și s-a transformat în USR în 2016, reprezentând o nouă generație în Parlamentul României.

Înainte de mandatul de primar, Nicușor Dan a fost deputat de București în perioada 2016-2020. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si