Alegerile partiale vor fi organizate in cinci municipii- Moinesti( judetul Bacau), Craiova (judetul Dolj), Targu Jiu (judetul Gorj), Lupeni (judetul Hunedoara), Roman (judetul Neamt), in noua orase- Rasnov, Lehliu Gara, Amara, Fierbinti-Targ, tandarei, Ulmeni, Baia Sprie, Busteni, Baicoi, precum si in 35 de comune.

Agentia News.ro va prezinta candidatii din cateva mari orase:

CRAIOVA (JUD. DOLJ)

Opt candidati s-au inscris in lupta electorala pentru alegerile partiale din 11 iunie, cand va fi desemnat noul primar al Craiovei, post ramas vacant dupa demisia Liei Oguta Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. Dintre acestia, doi candideaza independent. Singura femeie din cursa electorala este Anisoara Stanculescu, desemnata drept candidat de catre ALDE Dolj.

Partidul Social Democrat l-a desemnat pentru candidatura la functia de primar al Craiovei pe Mihail Genoiu, fost viceprimar al Craiovei si consilier municipal. Acesta a ajuns in Consiliul Local Municipal Craiova pe listele Aliantei PSD+ UNPR, el fiind reprezentant al partidului lui Gabriel Oprea.

Senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului PNL din Senat, dar si presedintele PNL Craiova este candidatul liberalilor la functia de primar al municipiului Craiova.

Acesta se afla la a doua experienta din postura de candidat pentru functia de primar al Craiovei, dupa ce in anul 2000, din postura de presedinte al PNL Craiova a fost desemnat sa intre in cursa electorala a alegerilor locale, insa a pierdut alegerile in favoarea lui Antonie Solomon.

Deputatul Adrian Prisnel candideaza la Primaria Craiova din partea USR. Acesta a intrat in politica in anul 2016, odata cu alegerile paramentare.

in anul 2001, a obtinut o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Chimie, studiind aceasta materie la Massachusetts Institute of Technology. Prisnel a inceput precampania electorala cu o gafa: pe toate materialele electorale impartite in precampanie era mentionat faptul ca municipiul Craiova este cel mai mare oras din zona geografica Muntenia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

ALDE Dolj a anuntat candidatul la functia de primar al municipiului Craiova cu trei zile inainte de expirarea termenului limita pentru depunerea candidaturilor. Inginerul Anisoara Stanculescu a intrat in cursa electorala din postura de director al Cancelariei Prefectului judetului Dolj, functie din care a demisionat a doua zi dupa ce s-a facut anuntul candidaturii sale la Primaria Municipiului Craiova. Anisoara Stanculescu este si presedintele ALDE Craiova.

Din partea Partidului Miscarea Populara candideaza Dumitru Calina pentru functia de primar al Craiovei. Acesta este vicepresedintele organizatiei PMP Dolj,  

"Intreprinzator individual si supervizor cu asigurarea calitatii pentru echipamente destinate Centralei Nucleare de la Cernavoda”, asa cum reiese din autodescrierea sa pe materialele electorale.

Craioveanul Sorin Preda-Nica s-a inscris in lupta electorala pentru functia de primar al Craiovei din partea Partidului Noua Romanie. Sorin Preda Nica este vicepresedinte al Partidului Noua Romanie din 28 ianuarie 2017.

Decanul Baroului Dolj Lucian-Bernd Sauleanu candideaza ca ndependent la functia de primar al municipiului Craiova. Acesta a demisionat in luna aprilie din cadrul PNL Dolj, dupa ce organizatia a decis sa mearga in alegeri cu senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Tot independent candideaza si omul de afaceri Emil Mladin, fost consilier municipal din partea ALDE, acesta bazandu-se pe sprijinul organizatiei doljene a PNtCD si Uniunii Populare Social-Crestine (UPSC).

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Campania electorala pentru alegerile partiale din 11 iunie 2017 pentru functia de primar al Craiovei s-a desfasurat fara incidente.

Duminica, sunt asteptati la cele 178 de sectii de votare din municipiul Craiova 256.233 craioveni, din care 118.803 barbati si 137.430 femei.

Alegeri partiale vor fi organizate si in comuna doljeana Isalnita, localitatea doljeana din mediul rural cu cele mai mari venituri proprii la bugetul local.

Pentru ocuparea functiei de primar al comunei doljene Isalnita candideaza, din partea PSD Dolj, fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor Ovidiu Flori. Postul a ramas vacant dupa ce acesta a demisionat sa mearga la Transporturi, insa a renuntat la munca din Guvern pentru a se reinscrie in cursa electorala pentru postul pe care l-a vacantat la inceputul anului 2017.

Principalul sau contracandidat este liberalul Bogdan Munteanu, consilier local, economist de meserie. La Isalnita, sunt asteptati la urne 3.405 alegatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si