Pe grupurile de Facebook devine virală o fotografie cu un mesaj scris de o alegătoare, după ce a votat la alegeri prezidențiale 2019.

”Veorico,

Noi ”astea” din diaspora am fost și am votat azi, pentru toți cei pe care i-ați gazat pe 10 august, pentru femeia aceea cu copilașul în brațe și pentru că vrem să trăim demni în România. De luni, PSD-ul va fi la groapa de gunoi a istoriei”, scrie alegătoarea pe o foaie de hârtie fotografiată și postată pe Facebook.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

alegeri prezidentiale 2019 mesaj viorica dancila
Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul DUR al unei românce către ”Veorica”

Mesajul, deși conține o greșeala gramaticală- ”v-a” în loc de ”va”- a fost unul puternic, în care s-au regăsit mii și mii de români care au distribuit imaginea.

Votul în diaspora pare să fie covârșitor către Klaus Iohannis. În Noua Zeelandă, unde s-au închis deja urnele, Iohannis ar fi fost votat de 185 de oameni, în timp ce Viorica Dăncilă de doar 25.

Prezența masivă la vot în diaspora, unde probabil spre 1 milion de oameni vor vota până la închiderea urnelor, poate influența decisiv rezultatul alegerilor. Probabil aportul diasporei la scorul general pro-Iohannis va fi undeva la 5-7%.

Date oficiale alegeri prezidențiale 2019, turul II, până la ora 15- țară

5.164.391 de votanți pe liste permanente
707.687 votanți pe liste suplimentare
52.215

votanți cu urna mobilă
32,58% prezență la urne

Date oficiale alegeri prezidențiale 2019, turul II, până la ora 15- diaspora

Aici nu se votează pe liste permanente la alegeri prezidențiale 2019.

647.014 votanți pe liste suplimentare
17.503 votanți pe listă corespondență


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si