Close sidebar
Close sidebar

Alegeri prezidențiale 2019 turul 2. Klaus Iohannis a obţinut 65,88% din voturi şi rămâne preşedinte al României! Viorica Dăncilă a fost votată de 34,12% din alegători!

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a pus capăt unei lupte electorale care a fost dominată de imaginea impecabilă a lui Klaus Iohannis.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 11.00:  Candidatul PNL la Preşedinţie Klaus Iohannis a fost votat de 65,88% dintre alegători, iar candidatul PSD Viorica Dăncilă a primit voturile a 34,12%, conform rezultatelor parţiale ale scrutinului de duminică, anunţate luni de Biroul Electoral Central (BEC).

BEC a făcut publice luni rezultatele după numărarea voturilor exprimate în 19.522 de secţii, reprezentând 99,67% din totla.

Potrivit acestor rezultate, Iohannis a primit 6.437.151 de voturi, reprezentând 65,88%.

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a fost votată de 3..334..000 de alegători, reprezentând 34,12% din voturi.

Următorul anunţ al BEC va fi cel în care vor fi anunţate rezultatele finale.

UPDATE 8.00:

Klaus Iohannis a obţinut 63,17% din voturi, iar Viorica Dăncilă a obţinut 38,62% după centralizarea voturilor din 18.422 de secţii de votare, adică 98,26% din totalul de 18.742 de secţii.

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a ”câştigat” în cinci judeţe cele de-al doilea tur al prezidenţialelor, cel mai mare scor fiind înregistrat în Teleorman. În Sibiu şi Cluj, preşedintele Klaus Iohannis a luat peste 80% din voturi. 

UPDATE 21:15- Prima declarație a lui Klaus Iohannis după primul rezultat exit poll:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

România a câștigat astăzi, dragi români! Românii au fost eroii zilei de azi, au mers în număr impresionant să voteze, e cel mai important câștig al zilei. Este o victorie importantă, e cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD-ului! Privesc această victorie cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România. Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor: și al celora care m-au votat, și al celora care nu m-au votat.

Voi fi și președintele românilor care nu m-au votat deloc, cu speranța că data viitoare vor merge la vot. După această victorie, sunt multe de făcut, multe de reparat. Voi fi un președinte total implicat pentru România! Este o înfrângere semnificativă pentru PSD. Am câștigat o luptă semnificativă, dar războiul nu este câștigat. Când PSD-ul va fi trimis în opoziție, abia atunci vom putea face România normală, România cum ne-o dorim noi, cu toții. 

Conform Exit poll IRES: Klaus Iohannis a obținut 66,5%, în timp ce Viorica Dăncilă 33,5%.

Candidatul susţinut de PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 66,5% dintre voturile exprimate, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă a obţinut 33,5%, potrivit unui exit poll realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi strategie (IRES) şi prezentat de Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis, susţinut  PNL, a obţinut 66,5% dintre voturi, iar Viorica Dăncilă a fost votată de 33,5% dintre alegători. 

Exit poll-ul a fost realizat în ţară de către IRES, cuprinde datele până la ora 20.00 şi include alegătorii din diaspora.

Alegerile prezidenţiale 2019 au început cu un prim tur, desfăşurat pe 10 noiembrie, în care s-au înscris numai puţin de 14 candidaţi. Klaus Iohannis, susţinut de PNL, a dominat scrutinul, obţinând 3.485.292 de voturi, adică 37,82% din sufragii. Pe locul secund s-a clasat candidatul PSD Viorica Dăncilă, fostul premier fiind votat de 2.051.275 de persoane, ceea ce a dus la un procent de 22,26%.( citeşte totul despre turul 2 al alegerilor)

Surpriza primului tur a fost contraperformanţa lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care era credidat cu şanse să intre în turul 2. Până la urmă, acesta nu a primit decât 1.384.450 de voturi, adică 15,02% din total. Dintre ceilalţi candidaţi s-a detaşat independentul Mircea Diaconu, actorul europarlamentar care a fost votat de 815.201 români, adică 8,85% din totalul celor 8.683.688 de alegători.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Țara în care Iohannis a luat 93%!

Alegeri prezidențiale 2019 turul 2. Diaspora a fost din nou foarte activă

Această cifră a votanţilor, care reprezintă 47,66% din totalul celor cu drept de vot,  cea mai mică prezență la alegerile prezidențiale din ultimii 30 de ani. În schimb, în diaspora au votat aproape 700.000 de persoane, un record absolut. Diaspora a fost superactivă şi în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Până la ora 18.00 au votat 814.606 de români din diaspora, dintre care 797.103 pe listele suplimentare, iar 17.503 au votat prin corespondență .  

Până la ora 18.00 au votat 8.072.538 de români, prezența la urne fiind de 44,31%. La primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, la aceeași oră de referință, votaseră 7.686.258 de români. Noul preşedinte va trebui să mai aștepte aproape o lună pentru a-și prelua funcția. Mandatul de cinci ani al președintelui în funcție se termină la data de 21 decembrie 2019, atunci când noul președinte ar trebui să depună jurământul de credință în fața Parlamentului.

Sondajele EXIT POLL la ieşirea de la urnele de vot pentru turul al II-lea al alegerilor prezidențiale au fost efectuate de IRES și CURS-Avangard. La ora 21.00, acestea au arătat că Klaus Iohannis a fost votat preşedinte al României, cu un procentaj de...., în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut...

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI