Close sidebar
Close sidebar

Alerta! 45.000 de porci ar putea sa fie eutanasiati la Tulcea! Pesta porcina africana a infectat o ferma

O afacere uriasa au putea sa fie inchisa la Tulcea, dupa ce s-a descoperit pesta porcina africana la un animal testat intr-o ferma de 45.000 de animale. Autoritatile sunt in alerta!

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cel mai mare producator si procesator de carne de porc din Tulcea ar putea sa isi inchida in curand afacerea, dupa ce s-au facut analize animalelor din ferma in care sunt crescuti 45.000 de porci. Testele au iesit pozitive pentru Pesta Porcina Africana, infectie fatala la suine, iar autoritatile sunt in alerta de gradul 0.

Conducerea fermei luase masuri stricte de igiena si protectie impotriva pestei porcine, insa un animal a fost gasit cu infectia ucigasa si este posibil sa fi imbolnavit si altele dintre cele 500-600 care erau cazate in aceeasi hala. Daca testele vor arata ca infectia s-a raspandit, toti porcii din hala vor fi eutanasiati si incinerati.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"De 25 de ani ne-am dedicat acestui sector, unde am investit bani si…enorm de mult suflet. Se pare ca jocul cu natura il vom pierde. Nu cred ca este cineva vinovat pentru aceasta molima. Daca asa ne este scris, asa vom pierde. Nu ai cum sa lupti cu asa ceva!” – a declarat patronul fermei, Nicolae Ciuleac.

In intreaga ferma sunt crescuti aproximativ 45.000

de porci, iar daca pesta porcina africana s-a extins si in alte hale din ferma, toate animalele vor fi sacrificate. Alimentarea magazinelor cu carne a fost oprita, iar din depozitele firmei de procesare nu mai iese niciun produs spre comercializare.

Centrul Local de Combatere a Bolilor, impreuna cu comandanti MAI au avut o intalnire in care sa se stabileasca masurile care se impun pentru siguranta populatiei.

sursa: tulceanoastra.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI