Deja s-au retras 134 de kilograme de produse, iar autoritatile au impartit amenzi. Mai grav este ca in doar 7 luni, este a patra oara cand izbucneste un scandal din cauza acestei bacterii care poate fi fatala.

Peste 100 kg a retras deja ANSVSA din depozitele producatorilor de peste, iar alte aproape 100 de kg au fost scoase de pe rafturile magazinelor.

Inspectorii spun ca inca se mai gasesc in unele hipermarketuri din Bucuresti, pentru ca procesul de retragere inca nu s-a incheiat.

Citeste si: Un dentist și-a ucis cu bestialitate fiul vitreg! L-a călcat în picioare până la ultima suflare- IMAGINI HALUCINANTE

De o saptamana este alerta alimentara nationala, iar scandalul a izbucnit dupa ce DSV a inceput sa retraga cinci tipuri de file de somon afumat contaminat cu bacteria Lysteria, vandut in trei mari lanturi comerciale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Medicii avertizeaza ca listerioza poate genera meningita care poate precede chiar decesul. "Cei care au imunitate slaba, pot face o forma severa: bacteria ajunge in sange, vorbim despre infectie generalizata- sepsis, putem sa vorbim de meningita, si atunci normal ca prognosticul e mult mai rezervat. Daca vorbim de Lysteria, laptele si produsele din lapte in momentul in care nu exista o preparare prin pasteurizare corect facuta, tot ce inseamna carne, indiferent de tipul de carne, daca nu e o preparare termica legumele de asemenea!", spun medicii.

Citeste si: Asta-i România! Mort dus la groapă cu tractorul prin noroaie la Vaslui! Au rămas împotmoliți cu sicriul în drumul spre cimitir! Imagini dureroase pentru o țară europeană!

Daca ati consumat recent somon afumat si prezentati simptome asemanatoare gripei, precum dureri musculare, dureri gastrice, febra, greata, varsaturi, atunci trebuie sa va prezentati de urgenta la medic. De regula, afectiunea trece de la sine, dar cele mai predispuse persoane sunt femeile insarcinate si cei al caror sistem imunitar este scazut.

Cumparatorii au devenit mult mai reticenti acum si spun ca vor merge mai mult dupa intuitie in alegerea produselor.

Citeste si: Iarna se întoarce în forță în România! Temperaturile scad dramatic, chiar și cu 20 de grade Celsius! Ce ne așteptă în zilele următoare!

Si in timp ce autoritatile DSV inca mai retrag marfa de pe rafturi, deci inca exista riscul contaminarii, ministrul Agirculturii Petre Daea se considera…vigilent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si