Vreme deosebit de rece în 13 județe. Meteorologii au emis Cod galben de ger, valabil între 8-11 februarie. Afectată va fi cea mai mare parte a Transilvaniei, dar și a Maramureșului și Moldovei.
De noua atenţionare Cod galben sunt vizate județele: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş. Harghita, Covasna, Sibiu şi Braşov.

Citește și: Vijelia face prăpăd în România. Care sunt zonele afectate

Potrivit meteorlogilor, nopțile vor fi extrem de geroase, iar temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 şi -8 grade.
Și în Capitală vremea va fi extrem de rece, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între de 0 şi 4 grade, iar cele minime între -8 şi -6 grade, mai coborâte în zona periurbană, până în jurul valorii de -10 grade.

Citește și: Alertă de ger- unde va fi cel mai frig

Vijelia a făcut prăpăd în România

Sâmbătă, 4 februarie, pompierii militari au intervenit în municipiul Arad și în județ, unde vijelia a rupt copaci și a provocat desprinderea unor elemente de construcție de pe mai multe clădiri.

În contextul avertizării cod galben de viscol şi ninsori, pompierii au cele mai multe intervenţii în municipiul Arad, la copaci rupţi, cum ar fi pe străzile Barbu Lăutaru sau Nicolae Alexici.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, au loc intervenţii pentru îndepărtarea unor "elemente de construcţie cu pericol de cădere", pe străzile Mărăşeşti, Calea Aurel Vlaicu, Banu Mărăcine, Nicolae Grigorescu, Piaţa Sporturilor şi bulevardul Revoluţiei.

Citește și:  Viscol turbat la munte

Pompierii militari au acţionat pe şosele din zona Sebiş şi între localităţile Mădrigeşti şi Juliţa, unde vântul a rupt copaci.

ISU Arad informează că zona de munte a judeţului se află, până duminică la ora 18,00, sub atenţionare meteorologică cod galben.

Citește și: VIDEO |Alertă ANM: Cod galben de vânt puternic şi ninsori până duminică seara

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"În intervalul menţionat, temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m vântul va depăşi 80...90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută", a transmis ISU. 

Sunt semnalate intensificări ale vântului

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

Citește și: Gerul se resimte în Capitală: bucureștenii își pregătesc arsenalul pentru a se încălzi

În această perioadă este valabilă o altă avertizare cod galben, care semnalează intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea;


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si