Alertă de tsunami, după un cutremur de 7,4 grade, produs în regiunea peninsulei Alaska. Acesta s-a produs la o adâncime de 9,3 kilometri, a precizat USGS. 

Citește și: Cutremur puternic de 7,1 lângă Insulele Loialităţii. Anunț despre valurile de tsunami

Un alt cutremur puternic de 7,1 lângă Insulele Loialităţii. Anunț despre valurile de tsunami

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în Oceanul Pacific la sud-est de Insulele Loialităţii în arhipelagul francez Noua Caledonie, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS),

notează AFP.

Cutremurul a fost urmat de o replică având magnitudinea 6,5. Vineri, în aceeaşi zonă s-a produs un seism cu magnitudinea 7,7, cu alertă de tsunami în Pacificul de Sud ridicată la scurt timp.

Citește și:  VIDEO- Vulcanul Etna este pe cale să erupă: autoritățile din Italia sunt în alertă

„A durat poate două secunde, nu prea mult”, a spus Nancy Jack, managerul Friendly Beach Bungalows de pe insula Kana din Vanuatu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Oficialul a adăugat că nu s-au văzut valuri mari, potrivit  The Straits Times.

Citește și: Cutremur în Turcia, duminică după-amiază. Zonele în care a fost resimțit

Valuri de tsunami mai mici de 0,3 metri

Arhipelagul Noua Caledonie este situat în apropierea aşa-numitului "Cerc de Foc al Pacificului" şi a vulcanilor subacvatici din Bazinul Lau, motiv pentru care zona este în mod regulat afectată de şocuri seismice. 

Se așteaptă că orice valuri de tsunami vor avea o înălțime mai mică de 0,3 m, a transmis Centrul de Avertizare a Tsunamii din Pacific într-o actualizare.

Citește și: Cutremur de 7,4 grade în largul insulei Tonga. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Valurile ar putea ajunge în insulele Pacificului Fiji, Kiribati, Vanuatu și Wallis și Futuna, a spus, după ce anterior a emis un avertisment pentru coastele aflate la 300 km de epicentru.

Cutremur de 7,4 grade în largul insulei Tonga. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Un cutremur extrem de puternic, cu magnitudinea 7,4, s-a produs marți în largul insulei Tonga, a anunţat US Geological Survey. Nu a fost emisă alertă de tsunami. Un cutremur de 7,4 grade s-a produs marți în largul insulei Tonga, a anunţat US Geological Survey.

Citește și: Cutremur devastator în Japonia. Victime și clădiri prăbușite

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 212 km, iar epicentrul a fost la o distanță de 73 km nord-vest de Hihifo, potrivit Al Arabiya.  

Sistemul de avertizare de tsunami din SUA a anunțat că nu a existat nicio avertizare de valuri puternice după cutremurul din Oceanul Pacific.

Citește și: Alertă în Panama: un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a avut loc în această dimineață


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si