Ministerul Afacerilor Externe anunță că alți trei români au fost diagnosticați cu coronavirus în Grecia. Aceștia vor rămânr în carantină timp de 14 zile.

”Cu privire la situaţia cetăţeanului roman aflat în Salonic şi care fusese confirmat cu COVID-19, MAE precizează că acesta a fost supus unui nou test, rezultatul retestării fiind pozitiv. Astfel, persoana în cauză va rămâne în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, un alt cetăţean român care locuia cu persoana în cauză a fost testat la rândul său şi confirmat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 acesta fiind plasat, de asemenea, în carantină pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis, joi, MAE.

De ce ai nevoie dacă vrei să intri în Grecia

MAE reaminteşte că, începând cu data de 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, mai exact codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Citeste si: Angajat al Ministerului Economiei, confirmat cu coronavirus

Testele trebuie făcute în laboratoare acreditate

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Cât costă un certificat fals pentru test negativ de COVID-19, la intrarea în Grecia

”Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirii unor noi aglomeraţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a mai precizat MAE.

Citeste si: Cât costă un certificat fals pentru test negativ de COVID-19, la intrarea în Grecia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si