Close sidebar
Close sidebar

Alertă în Insulele Solomon: două cutremure au provocat avarii la aeroport şi la Ambasada Australiei

Două cutremure puternice au avut loc,în această dimineață, în Insulele Solomon. Deși inițial a fost anunțată o alertă de tsunami, aceasta nu a fost confirmată.

Diana Bostan,

Cutremur Insulele Solomon


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele două seisme au provocat avarii la aeroport şi la Ambasada Australiei, precum şi întreruperi ale energiei electrice în capitala Honiara.

Două cutremure puternice au avut loc în Insulele Solomon

Primul cutremur a avut o magnitudine de 7,0 și a avut loc la o adâncime de 15 km, la aproximativ 16 km sud-vest de zona Malango.

Citește și: 162 de morți și 700 de răniți, în urma unui cutremur puternic. Ce spun autoritățile

Al doilea seism a avut loc la o distanță de 30 de minute și a avut o magnitudine de 6,0.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Nu ştim dacă sunt răniţi, dar acoperişul anexei Înaltului Comisariat s-a prăbuşit, ceea ce ar indica pagube probabile în tot oraşul”, a declarat în parlament premierul australian Anthony Albanese.

Autoritățile au anunțat că nu există pericol de tsunami

Cutremurul a provocat pagube materiale pe Aeroportul internaţional Honiara, iar secțiunea avariată a terminalului aeroportului a fost închisă pentru pasageri. 

Citește și: Cutremur de aproape 7 grade în Indonezia

Au fost raportate mai multe întreruperi ale curentului electric pe întreaga insulă. Insulele Solomon au o suprafaţă de 28.400 de kilometri pătraţi şi o populaţie de aproximativ 700 000 de locuitori. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI