Alarma a fost dată cu puţin după ora 19:00. Un locatar care intrase în subsolul blocului pentru a face curăţenie a sesizat că dintr-un sac curge o substanţă bizară. Acesta a văzut petele pe jos, dar nu şi-a dat seama imediat despre ce este vorba.

,,Am văzut nişte pete şi când am dat cu piciorul, am zis că e vopsea, am văzut că se întinde", a mărturisit bărbatul.

Acesta a înștiințat prima dată vecinii, iar în momentul în care au realizat că este vorba despre mercur, au sunat de urgență la 112. În scurt timp, zona a fost împânzită de pomperi, poliţişti, dar şi de cei de la Garda de Mediu.

Citeste si: Accident cumplit într-o curbă din Argeș. Un bărbat a murit

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

,,În urma sesizării, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Muncipiului Câmpulung au asigurat locul faptei, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Argeş împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Argeş pentru ridicare în condiţii de siguranţă a substanţei cu potenţial periculos", a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel: Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil

Oamenii legii i-au sfătuit pe locatarii blocului să rămână în apartamente. Aceștia blocat accesul în subsol, au ridicat sacul cu sticle și au îndepărtat toate petele de metal lichid ce se întinseseră pe jos. 

Citeste si: Inconștiența la volan, plătită cu vieți. Un bărbat din Alba s-a urcat beat la volan și și-a omorât prietenul. A primit o condamnare cu suspendare

,,Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil, pentru că acolo sunt două biciclete, să fi călcat în mercurul ăla sau sunt scenarii şi mai negre. Eu zic că ne iubeşte Dumnezeu", a afirmat Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, care s-a deplasat imediat la locul incidentului.  

Oamenii legii au deja un cerc de suspecți ce ar fi putut duce substanța în subsol.

Mercurul este o substanţă puternic halucinogenă. Deţinerea, traficul şi vânzarea acestuia sunt strict interzise şi pedepsite prin lege.

Citeste si: Un bărbat din Focșani a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat de un adolescent

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si