Potrivit meteorologilor ANM, în seara zilei de Paște și la începutul nopții, în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în vestul și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Citeste si: Naufragiu în Japonia: Patru persoane regăsite, starea lor necunoscută

Sunt așteptate vijelii, descărcări electrice, local averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va fi grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25

l/mp.

Alertă meteo de la ANM- vezi harta

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 24 aprilie, ora 16- 25 aprilie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, vijelii

Seara și la începutul nopții în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în vestul și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (viteze în general de 55...75 km/h), vijelii, descărcări electrice, local averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va fi grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cum va fi vremea de Paște. "O masă de aer cald vine din nordul Africii"

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei și în Oltenia. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată luni (25 aprilie) mai ales în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului.

Căldura vine cu instabilitate atmosferică accentuată

"Această încălzire înseamnă și o  instabilitate atmosferică destul de accentuată. Începe în partea de vest și sud-vest, cu averse, descărcări electrice, vânt puternic, posibil grindină și vijelii. La fel de instabilă va fi ziua de sâmbătă în centrul și nord-estul țării", a explicat meteorologul de serviciu Mihai Huștiu.

"Din noaptea de duminică spre luni,  dinspre Europa centrală se manifestă din nou instabilitatea,  mai întâi pe vest, nord-vest, luni pe vest, centru și nord. Sunt ploi ca de vară, scurte, repezi, nu țin foarte mult, iar vremea este destul de caldă și duminică, și luni, chiar și marți", a explicat specialistul ANM. 

Ploile devin mai insistente începând de miercuri

Temperaturile mai scad ușor începând de marți, dar rămân la valori de 25-26 de grade în zonele sudice și sud-estice, urmând ca de la mijlocul săptămânii următoare să se răcească.

"De miercuri, joi și vineri vom avea parte de o răcorire a vremii și ploi mai insistente, mai ales în jumătatea de nord a țării, mai puțin pe sud, sud-est", a mai spus Mihai Huștiu la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si