UPDATE: Nivelul Dunarii a atins, duminica, la Galati, cota de 563 centimetri, cu opt centimetri mai mult decat sambata, depasind cu trei centimetri cota de atentie.

Dunarea a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere din ultima perioada. De ieri si pana astazi, fluviul a crescut la Galati cu 11 cm si mai are doar 5 cm pana cand va atinge cota de atentie.

Galatenii au iesit astazi in numar mare pe faleza sa admire Dunarea care deja bate in mal.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

La Braila, Dunarea a depasit cota de atentie cu 20 de centimetri, iar Portul din Bechet a fost deja maturat de ape. Bacul mai functioneaza doar pentru TIR-uri. Odata ajunse la mal, insa, masinile de mare tonaj coboara cu dificultate.

Dunarea a iesit din matca si la Sulina. Nu doar faleza orasului a fost inundata, ci si zeci de case.

In ultimele zile, bratul Sulina, care se varsa in mare, a crescut cu pana la 80 de centimetri.

Hidrologii au emis inca de joi un cod portocaliu in judetele din sudul tarii, valabil pana pe 31 martie. Inundatiile ar putea capata amploare in localitatile Calafat, Bechet, Garcov si Ciuperceni, care sunt in apropierea fluviului.

De azi si pana pe 31 martie Dunarea va fi sub cod portocaliu si in judetele Braila, Constanta si Tulcea, pana in Delta Dunarii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si