Guvernul francez impune nivelul maxim de alertă sanitară pentru Paris și regiunea pariziană. Decizia a venit în urma creșterii cazurilor de COVID-19, înregistrat la sfârșit de săptămână. Anunțul a fost făcut de de biroul premierului Jean Castex.

Virusul Sars-Cov-2 face ravagii la Paris

Noua reglementare prevede impunerea de masuri restrictive suplimentare pentru locurile publice, reglementari ce vor fi detaliate luni în cadrul unei conferințe de presă, a precizat sursa citată.

paris
Virusul Sars-Cov-2 face ravagii la Paris.[Sursa foto: PixaBay]

Nivelul maxim de alertă sanitară va începe de marți, 6 octombrie, și va dura 15 zile. Atenție, penteu cei care doriți să călătoriți în următoarea perioadă în regiunile pariziene. Noile măsuri vă vor afecta drastic.

Parisul se izolează de luni. Carantină totală şi la Madrid

Situaţia se înrăutăţeşte în Europa! Autorităţile spaniole au decis, vineri seară, de urgenţă, să plaseze Madridul în carantină totală! Sunt luate noi măsuri şi în capitala Franţei, care de luni va intra în izolare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Capitala franceză şi suburbiile sale au ”depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, până să revizuiască situația țării sale.

Locuitorii capitalei spaniole  şi din alte 9 oraşe învecinate nu mai pot părăsi localităţile, potrivit măsurii adopte de Ministerul spaniol al Sănătăţii, care a intrat aseară în vigoare.



Masca a devenit obligatorie şi la Roma, iar autorităţile se văd nevoite să ia noi măsuri şi în capitala Franţei.

Lupta cu coronavirusul se intensifică şi în Germania. Cancelarul Angela Merkel a anunţat o noua strategie de combatere a răspândirii virusului, cea mai ieftină şi eficientă, spunea ea: şi anume aerisirea spaţiilor interioare.

În România, sâmbătă a fost a patra zi cu peste 2.000 de îmbolnăviri. Un nou record se înregistrează la Terapie Intensivă, unde avem 583 de persoane internate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si