Cât va costa carnea de miel pentru masa de Paște în 2025
Ciobanii au anunțat deja câți bani trebuie românii să scoată din buzunar ca să aibă carne de miel pe masa de paște de anul acesta.
Chiar dacă nu a trecut mult timp de la sărbătorile de iarnă, unii români au început deja să se pregătească pentru masa de Paște. La ferme au apărut deja primii miei, care o să crească semnificativ în greutate până când o să fie sacrificați.
Pentru perioada Paștelui, ciobanii spun că în general prețurile o să fie ca cele de anul trecut. În viu, mielul se vinde cu 20-22 de lei pe kilogram, în timp ce carcasa ajunge la 40-50 de lei pe kilogram.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Nu doar prețul îi interesează pe mulți oameni atunci când aleg mielul perfect pentru masa de Paște, ci și greutatea acestuia. Bucătarii spun că, pentru a obține o friptură perfectă, mielul nu trebuie să aibă mai mult de 11 kg.
Este important ca animalul să nu aibă mai puțin de 2 luni, dar nici să nu fie fătat de prea mult timp. Totuși, pentru că la unele ferme au apărut deja mieii, unii dintre aceștia ar putea să ajungă chiar și la 25 de kilograme până în perioada Învierii.
„Ar trebui să aibă undeva între 10-12 kg. Ce depășește va face carnea mult mai tare și împiedică procesul de gătire rapidă. Având în vedere că e un miel tânăr, nu are nevoie de multe, poți să-l gătești rapid și e foarte gustos”, explică Radu Moldovan, bucătar, notează Știrile Pro Tv.
Citește și: A patra scumpire a carburanților de la începutul anului. Cât au ajuns să coste la pompă benzina și motorina
Citește și: Pe ce dată se sărbătoresc Moșii de iarnă 2025: Tradiții pentru Sâmbăta celor Adormiți