Adjunctul procurorului din Sciacca, Alberto Gaitto, a stabilit că sâmbătă, 1 aprilie 2023, va fi efectuată autopsia trupului româncei în vârstă de doar 4 anișori. Familia copilei este îngenuncheată de durere după cele întâmplate și este asistată de avocatul Giacomo Cortese. Avocatul l-a numit consultant tehnic pe medicul legist Antonio Messina.

Citește și: „Mamă, poți să-mi aduci un tort de ziua mea?” Ultima dorință a lui Dorin, deținutul român găsit mort într-o închisoare din Italia

Până la efectuarea autopsiei, oamenii legii încearcă să stabilească cazua decesului micuței Alessia, notează jurnaliștii de la Agrigento Notizie. Între timp, polițiștii sicilieni au obținut fișele medicale ale minorei. Mai mult, asemenea procedurilor efectuate în astfel de cazuri, au fost audiate mai multe persoane.

Avocatul familiei de români: „Ne putem gândi la multe ipoteze”

Până la acest moment, șase medici au fost înscriși de carabinieri în registrul suspecților de la parchetul Sciacca. Cel mai probabil, este vorba despre medicii care au asistat-o pe fetița de 4 ani la urgențe și pediatrie.

Citește și: Un bătrân de 70 de ani, fără picioare, a plantat mii de copaci în satul în care locuiește

Medicii care s-au ocupat de cazul Alessiei vor fi nevoiți să participe la examenul autopsiei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Avocatul familiei de români a afirmat, conform jurnaliștilor de la Risoluto, că pot fi lansate multe ipoteze în cazul morții fetiței, doar că autopsia va lămuri ceea ce a dus la o astfel de tragedie.

O întreagă comunitate este în doliu după moartea fetiței românce

Giacomo Cortese susține că Alessia a început să se simtă rău de vineri, pe data de 25 martie 2023 și s-a stins din viață în dimineața zilei de marți, pe data de 28 martie 2023.

 

„În cele trei zile, Alessia Gabriela a fost consultată de mai mulți medici. Ne putem gândi la multe ipoteze, însă doar autopsia va putea să lămurească asupra cauzei decesului. Trebuie să așteptăm”.

Citește și: Descoperire macabră în casa unui bărbat de 76 de ani! Acesta a ținut timp de 13 ani cadavrul mumificat al mamei sale în casă: „Când a fost deschis sicriul, nu era niciun cadavru în el"

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Edilul orașului Sambuca di Sicilia, acolo unde este stabilită familia de români, a hotărât ca în ziua înmormântării să fie zi de doliu.

„Este o familie bine integrată în teritoriu. La Sambuca, comunitatea românească este mare, mulți și-au cumpărat chiar case. Majoritatea lucrează la țară sau, ca și în cazul tatălui copilului, în ferme”, a declarat primarul Leo Ciaccio.

Citește și: Un român a fost prins de polițiștii de frontieră la 8 ani după comiterea unor infracțiuni. Bărbatul credea că oamenii legii au uitat de el


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si