Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a organizat marţi, împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol şi cu preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, videoconferinţe cu directorii direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti şi cu managerii spitalelor. 

Alexandru Rafila a vorbit despre situația din spitale

„Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi la cei care au alte afecţiuni.

Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale ”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit comunicatului de presă al instituţiei remis, marţi, News.ro.

Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că apar tot mai multe dovezi că varianta Omicron provoacă simptome ușoare

Ministerul Sănătății va pune la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă

„Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi”, a completat preşedintele interimar al CNAS, Adela Cojan, conform sursei menţionate.

Citeste si: Fabio Capello propune scăderea salariilor pentru jucătorii nevaccinaţi împotriva Covid-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si