Close sidebar
Close sidebar

Alexandru Rafila, anunţ important pentru români

Rata de transmitere a coronavirusului în țara noastră se menține în jurul valorii de 0,9 ca în multe state din Uniunea Europeană, spune Alexandru Rafila.

A.M.S.,

Alexandru Rafila coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat miercuri dimineață la Digi24 că rata de transmitere a coronavirusului în țara noastră se menține în jurul valorii de 0,9 ca în multe state din UE, dar că „orice călătorie suplimentară poate să afecteze cifrele”. El a mai spus că scăderea cazurilor de infectări nu înseamnă automat și renunțarea la măsurile de protecție.

Alexandru Rafila: "Este foarte bine că cifrele sunt în scădere”,

Alexandru Rafila a spus că „este foarte bine că cifrele sunt în scădere”, dar că acest lucru „nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”.

Citeste si: Alte 152 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus confirmate

„Nu există niciun fel de informație obiectivă care să arate că transmisibilitatea e mai mică în această perioadă. E posibil ca sezonul cald să afecteze transmisibilitatea, dar virusul în sine nu și-a schimbat caracteristicile. E mult mai important să rămânem pe trend descendent decât să facem experimente, prin care renunțăm la măsurile de protecție și să constatăm eventual că apar focare”, a subliniat el.

Alexandru Rafila coronavirus

Rata de transmitere a virusului

Profesorul Rafila a adăugat că în România rata de transmitere se menține în jurul valorii de 0,9, ca în majoritatea țărilor din UE și din Europa, cu excepția Rusiei și a Belarusului.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

El a spus însă că acest lucru depinde și de vigilența oamenilor: „Nu e cazul să exagerăm cu relaxarea măsurilor de protecție individuală”.

Citeste si: Vești bune pentru turiștii români. Dacă revin din aceste țări nu va mai fi nevoie să intre în izolare

Vacanţe în Grecia şi Bulgaria

În ceea ce privește opțiunea de petrecere a vacanțelor în Bulgaria și Grecia, Alexandru Rafila a spus că „orice călătorie suplimentară poate să afecteze cifrele”, deși cele două țări au o incidență mai mică a infecției decât România.

„E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică, n.red.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a subliniat el.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că nu există pericol infectării prin aparatele de aer condiționat. „E un singur studiu la care faceți referire, care, din fericire, nu a mai avut confirmare, din alte surse științifice”.

Citeste si: Prima veste bună despre coronavirus! Un specialist reputat din Italia: ”Virusul din punct de vedere clinic nu mai există”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI