Close sidebar
Close sidebar

Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. "Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se așteaptă la o creștere galopantă a numărului de infectări cu coronavirus. "Deja, cazurile cresc", spune Rafila care consideră că introducerea unui certificat verde ar fi diminuat curba ascendentă.

Sorin Negru,

Alexandru Rafila: "Deja, cazurile cresc. Important este când ajungem la o creștere galopantă, dacă ajungem la o astfel de creștere"  


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alexandru Rafila spune că, în jurul datei de 15 ianuarie, o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Cât de rapidă va fi, rămâne de văzut, spune ministrul Sănătății.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre întârzierea adoptării certificatului electronic COVID-19

"Deja, cazurile cresc. Important este când ajungem la o creștere galopantă, dacă ajungem la o astfel de creștere. Fac un disclaimer, că am mai spus o dată data de 15 ianuarie și erau telespectatori care au considerat că eu sunt un soi de clarvăzător și spun cu precizie și ora.

Nu vreau să spun nici ora", a declarat Alexandru Rafila luni seara.

Alexandru Rafila: În jurul datei de 15 ianuarie, o să asistăm la o creștere mai rapidă  

"Deci, în jurul datei de 15 ianuarie, probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Cât de rapidă va fi, câte persoane vor fi afectate, rămâne de văzut.

În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic", a mai spus ministrul Sănătății la Antena 3.

Ministrul Sănătății a precizat Câte îmbolnăviri că rămâne de văzut câte îmbolnăviri va aduce valul 5 al pandemiei. "Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Certificatul verde nu ar fi reușit să evite noul val, dar cu siguranță profilul valului 5 ar fi fost diferit, consideră reprezentantul României la OMS. 

Citeste si: Expertul Răzvan Cherecheș susține că explozia de cazuri Omicron ar putea fi devastatoare pentru sistemul medical din întreaga lume

Ce spune Rafila despre întârzierea adoptării certificatului electronic COVID-19

Alexandru Rafila a mai spus că ar fi trebuit să existe un instrument care să îşi poată face efectul în momentele în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Acesta a declarat că se așteaptă ca în valul 5 să existe o dublare a numărului de cazuri de infectare, comparativ cu cele înregistrate în valul Delta.

Citeste si: Un mitropolit anti-vaccinist a fost răpus de COVID-19. Și sora sa a murit tot de coronavirus

„Rămâne să vedem dacă acest trend crescător se confirmă, dacă se va accelera transmiterea şi, atunci, sigur, că trebuie să găsim şi soluţii la situaţia de fapt”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila, citează  news.ro.

Referitor la renunțarea certificatului verde profesional în România, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat: „Nu ştiu să vă spun în acest moment, probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare şi vom avea un răspuns legat de acest certificat(...) Cu cât se introduce mai târziu în evoluţia unui val pandemic, cu atât utilitatea lui scade”. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si:  Un nou focar de COVID-19, descoperit în rândul instructorilor de schi din Tirol

Cazuri duble de infectare în valul 5

De asemenea, ministrul a spus că se așteaptă ca în valul 5să existe o dublare a numărului de cazuri de infectare în România.

„În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut- noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a mai adăugat ministrul Alexandru Rafila.

Citeste si:  Școlile s-ar putea închide în 10 ianuarie, înainte ca valul Omicron să aducă noi restricții în România

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI