SNSPA ia din nou măsuri împotriva lui Alfred Bulai! După ce mai multe studente i-au adus acuzații extrem de grave sociologului, acesta a cerut să iasă la pensie. Sociologul a fost însă concediat, a anunțat în cursul zilei de marți rectorul Școlii Naționale de Studii Politice şi Administrative. 

Decizia de a încheia contractul de muncă al profesorului a fost luată de Comisia de Etică a instituției de învățământ.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Citește și: VIDEO „Nu avea sens să mai continui” Declarațiile exclusive ale lui Alfred Bulai, după a făcut cerere de pensionare! Mărturiile studentelor sunt terifiante și scot la iveală faptele șocante ale profesorului: "Mi-a pus mâna pe fund, a început să mă pipăie"

alfred bulai, snspa, remus pricopie, hartuire sexuala

„Am primit astăzi hotărârea Comisiei de Etică a SNSPA privind reclamațiile de hărțuire sexuală, aduse profesorului Alfred Bulai.

Am informat decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, Președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, și Consiliul de Administrație că, în calitate de Rector SNSPA și în conformitate cu Art. 172 din Legea învăţământului superior nr. 199/2023, pun în aplicare această hotărâre, cu efect imediat. Prin urmare, am semnat dispoziția de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai, începând de azi, 6 august 2024”, a transmis marți rectorul SNSPA; Remus Pricopie, potrivit unui comunicat de presă.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: „Am semnat cu gândul la victimele știute și neștiute” 

Rectorul SNSPA spune că a luat decizia de a-l concedia pe Bulai având în minte toate studentele care i-au căzut victime sociologului. De asemenea, Pricopie l-a condamnat aspru pe cel care până mai ieri era profesor. 

„Am semnat cu gândul la victimele știute și neștiute ale celui care, în loc să fie profesor, un mentor pentru tinerele generații, a ales să încalce principiile de bază ale oricărei comunități civilizate și să supună mai multe persoane unui tratament nedemn și abuziv. Sper ca acțiunea fermă a SNSPA împotriva celor care nu respectă normele etice și demnitatea fiecărui membru al comunității academice să fie un exemplu și pentru alte universități sau instituții publice din România. Din experiența mea profesională de trei decenii, nu cunosc un alt caz de hărțuire sexuală care să fi fost soluționat în 8 zile de la momentul sesizării, cu respectarea tuturor cerințelor legale.

Din păcate, România rămâne una dintre țările din Uniunea Europeană în care misoginismul, agresivitatea verbală și hărțuirea sexuală sunt în general tolerate, prin lipsa de reacție instituțională și prin inexistența unor instrumente reale de ordin civil sau penal de pedepsire a agresorilor și protejare a victimelor. Această boală socială, care se manifestă prin misoginism, hărțuire sau chiar agresiune sexuală, nu poate fi eradicată fără mărturiile victimelor și implicarea tuturor instanțelor competente.

Trebuie să fim alături de victime și familiile lor, prin toate mijloacele care ne stau la dispoziție și să le încurajăm să expună orice situație pe care o consideră abuzivă”, a mai declarat Remus Pricopie.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Citește și: VIDEO Cazul Bulai și mișcarea studentelor abuzate. Specialiștii spun că profesorul ar fi suferit de "Sindromul lui Dumnezeu"

alfred bulai, snspa, remus pricopie, hartuire sexuala


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si