Alimentația potrivită pentru prevenirea diabetului la pisici
Controlul alimentației este foarte important în prevenirea și tratamentul diabetului la pisici.
Diabetul la pisici este frecvent la exemplarele obeze și de toate vârstele, deși este mai frecvent la motanii castrați, cu vârsta de peste șase ani. Această boală necesită tratament și gestionarea dietei. Pentru a preveni diabetul, este important să dispună de o dietă bună și de un control al greutății.
De exemplu, o alegere bună poate fi Lenda Original Light&Urinary Protect, o hrană naturală, super-premium, pentru pisici sterilizate, de orice rasă.
Această rețetă originală Lenda are un aport caloric redus și nu conține grâu, lapte, carne roșie sau soia (ingrediente cu mare potenţial alergogen)!
Nu conține nici conservanți, nici coloranți artificiali. Conține în schimb probiotice pentru o bună digestibilitate și ingrediente naturale de la fermele din Galicia, Spania.
Această hrană poate fi alegerea perfectă pentru protejarea sănătății animalelor de companie.
Diabetul este o boală care afectează pancreasul, care secretă puțină insulină sau deloc insulină, provocând o hiperglicemie semnificativă, care poate fi tratată doar cu injecții de insulină și o dietă strictă. Obezitatea predispune la diabet, atât la câini, cât și la pisici. Alți factori includ vârsta pisicii, genetica sau tratamentul cu corticosteroizi.
Polidipsia- poliurie.
Animalul bea și urinează mult mai mult decât în mod normal.Polifagie. Pisicii îi este foarte foame și este capabilă să mănânce o cantitate mare de mâncare.
Slăbiciune sau degradare.
Pierderea poftei de mâncare
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cataracte.
Citeste si: Un pui de pisică a căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri, fiind salvat de pompierii din Braşov- VIDEO
Nutriția joacă un rol esențial nu numai în controlul diabetului la pisici, ci și în prevenirea acestuia. La pisici, creșterea în greutate reduce sensibilitatea la insulină, astfel încât menținerea pisicii la greutatea ei corectă reduce riscul de diabet.
Hrănirea oricărei pisici trebuie să fie în conformitate cu:
Greutatea ideală. Rația zilnică trebuie ajustată la greutatea ideală a pisicii, nu la ceea ce cântărește în prezent dacă este obeză sau foarte slabă. Această cantitate este calculată în grame pe kilogram de greutate și este indicată pe pungile de hrană. În cazul în care apar dubii, medicul veterinar la care mergeți cu pisica la control vă poate oferi indicii cu privire la ceea ce ar trebui să mănânce pisica și cât ar trebui să mănânce.
Vârsta animalului. Cerințele energetice ale unui pisoi de câteva luni nu sunt aceleași cu cele ale unei pisici adulte sau senioare. O cantitate mare de hrană bogată în calorii, cum poate fi cea pentru pisoi, poate provoca obezitate la o pisică adultă.
Starea sexuală. Unii masculi au tendința de a lua greutate după ce au fost castrați. Pentru ei există hrane speciale pentru pisici sterilizate, precum cea de care am amintit mai sus.
Prezența bolilor. Pentru anumite boli, cum ar fi bolile de rinichi, este indicat să se administreze un regim alimentar special. Hrana pentru aceste animale trebuie să aibă o compoziție specifică cu absența sau prezența ingredientelor care ajută la menținerea unei stări de sănătate favorabile împotriva bolii.
L-carnitina se adaugă în compoziția multor tipuri de hrană, deoarece ajută la menținerea greutății, reduce țesutul adipos și previne obezitatea, care, așa cum am spus, crește riscul de diabet la pisici.
Dietele pentru prevenirea sau tratarea diabetului sunt concentrate pe reducerea greutății corporale pentru a preveni obezitatea și scăderea nivelului de glucoză din sânge, deoarece pancreasul nu funcționează corect producând insulină care reglează normal glucoza.
Sunt diete bogate în proteine.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Sărace în grăsimi.
Sărace în carbohidrați. Cerealele mai puțin rafinate și cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi orzul sau porumbul, determină o glicemie mai mică decât cele produse de alte cereale, cum ar fi orezul.
Cu un conținut mai mare de fibre. Fibra joacă un rol important în controlul glucozei, deoarece îi încetinește absorbția în organism și, în consecință, concentrația. Unele tipuri de fibre precum psyllium încetinesc și digestia și absorbția carbohidraților.
Citeste si: Caz rar: Pisică purtătoare de coronavirus
Acestea conțin o cantitate mai mică de amidon care se dovedește a fi benefică, deoarece presupune un nivel mai scăzut de glucoză în sânge.
Așadar, asigurați-i alimentația potrivită pisicii voastre pentru ca ea să se bucure de sănătate maximă.
Articol susținut de Oblyo Digital Agency