1. Vinul. Consumat in cantitati moderate, vinul rosu in special, pastreaza niste proprietati de la strugurii din care este facut si este foarte sanatos. Din ce in ce mai multi medici recomanda un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul si pentru o mai buna circulatie a sângelui.
2. Legumele din familia cruciferelor. Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietati care previn aparitia cancerului si un element-minune: seleniu.
3. Alimente cu vitamina D. Mai multe studii au aratat ca vitamina D previne in special cancerul de colon si cel mamar. Vitamina D o gasim in oua, ciuperci, peste: somn, somon, sardine sau macrou.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
4. Legumele care au culoarea verde inchis. Se suprapun cu cele din familia cruciferelor si includ spanacul si sfecla. Acestea contin beta-caroten, luteina si zeaxantina si sunt bogate in acid folic.
5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care contin si ele proprietati impotriva cancerului. Oamenii care au o alimentatie ce nu contine macar putin acid folic, au sanse mai mari de aparitie a cancerului.
Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazarea si lintea sunt bogate in acid folic.
6.Ghimbirul si curcuma. Daca ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate sa ucida celulele canceroase foarte repede.
7. Ciocolata. Chiar daca cele mai multe studii arata ca ciocolata nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare ca ea contine catechine, substante antioxidante ce ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.
8. Fructele de padure. Contin antioxidanti si acid elagic, care impiedica tumorile sa creasca.
Stiripesurse.ro