Un număr de 300 de unități de învățământ vor putea beneficia de suport alimentar. Prin acest program se urmărește reducerea abandonului școlar. 

Elevii din 300 de școli vor primi alimente

Numărul unităților de învățământ a fost dublat de la 150 la 300, iar limita valorică pentru produsele acordate a crescut de la 10 lei la 15 lei/ masă/ beneficiar.

Citeste si: Ministrul Educației a vorbit despre bursele elevilor. Vești bune în noul an școlar

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acest Program pilot a fost aprobat prin ordin de ministru, iar Sorin Cîmpeanu a declarat că această decizie a venit pe fondul cererilor primite de la inspectoratele școlare.

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu 

Cadrul de rulare al acestui program a fost adoptat prin ordonanță de urgență, în iunie, 2022. 

Citeste si: VIDEO| Rechizitele elevilor, tot mai scumpe. Părinții au o misiune grea de îndeplinit odată cu începutul noului an școlar

„Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.
Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”
, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si