In articol:
Hidratarea este esențială pentru un stil de viață sănătos, însă consumul de lichide devine și mai important în zilele călduroase de vară, atunci când temperaturile ridicate duc la o deshidratare mai rapidă a corpului.
Totuși, pe lângă apă, există anumite alimente care fac minuni în procesul de hidratare și care, spun specialiștii, ajută chiar și în zilele în care nu consumăm suficientă apă.
Citește și: Val de scumpiri de la 1 iulie 2024. Care sunt efectele în lanț ale deciziei Guvernului
Fructele, ajutor de nădejde în zilele de vară
Adrian Vasile, expert naturopat, spune că fructele oferă organismului o hidratare chiar mai eficientă decât apa. Acesta spune că sistemul imunitar nu trebuie să neutralizeze anumite molecule atunci când mâncăm fructe, așa cum este nevoit atunci când consumăm alte alimente, ceea ce face ca hidratarea să fie foarte
„Sistemul imunitar devine foarte reactiv la tot ceea ce se întâmplă în interior și atacă anumite molecule. Împrumută energie. Este un efort pentru el să neutralizeze aceste substanțe.
În schimb, dintr-un măr, nu ai ce să neutralizezi, pentru că acolo proporția de apă este foarte crescută iar hidratarea este foarte eficientă prin legume și fructe. Pentru că apa respectivă este legată de molecule, de vitamine, de minerale, anumiți nutrienți, fibrele acelea solubile, etc.
Cu cât hidratarea se face pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât corpul poate extrage din nutrienți mai mult lichid. Adică este ca o pompiță adiacentă, programată de către Univers, care să ofere diferiți nutrienți, chiar și apă, pe o perioadă cât mai lungă de timp.