Alimentele pe care nu e bine să le consumi prea des. Pot crește riscul de apariție a cancerului
Câteva alimente care sunt consumate frecvent în România pot crește riscul de cancer, arată unele studii. OMS a lansat un avertisment.
De cele mai multe ori, oamenii aleg să consume alimente în funcție de prețul acestora și de gustul lor, nu neapărat și în funcție de impactul asupra sănătății.
Totuși, OMS avertizează că unele alimente consumate frecvent în țara noastră sunt agenți cancerigeni, adică pot să provoace această boală.
Un dietician specializat în această boală trage un semnal de alarmă și spune că două alimente foarte comune pot să provoace cancer. Mai exact, este vorba despre alcool și despre carne procesată, precum mezeluri, carne de vită uscată, cârnați. Experții spun că orice tip de băutură alcoolică poate să provoace cancer.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Decizia urgentă luată de Ucraina, confruntată cu un avans accelerat al trupelor ruse- wowbiz.ro
Aceste alimente ar trebui să fie reduse semnificativ și consumate doar ocazional. Specialistul spune că ar fi bine ca și hot-dog-ul să fie evitat. Alte produse pe care oamenii ar trebui să le evite sunt carnea conservată prin afumare, maturare, sărare sau adăugarea de conservanți.
Specialiștii spun că mâncarea constantă a acestor alimente poate duce la apariția cancerului de sân, ficat, colon, gât sau stomac.„În calitate de dietician în domeniul cancerului, vreau să vă informez că doar două alimente cresc riscul de cancer, unul dintre ele nici măcar nu este un aliment și este atât de ușor să le înlocuiți.
Începeți acum să reduceți consumul de alcool. Orice cantitate de reducere pe care o faceți reduce riscul de cancer ”, a spus Nichole Andrews, notează the Focus.
Chiar dacă aceste alimente sunt consumate foarte frecvent în țara noastră, este recomandat ca ele să fie înlocuite cu alternative mult mai sănătoase.