Close sidebar
Close sidebar

Alimentele pe care nu e bine să le consumi prea des. Pot crește riscul de apariție a cancerului

Câteva alimente care sunt consumate frecvent în România pot crește riscul de cancer, arată unele studii. OMS a lansat un avertisment.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De cele mai multe ori, oamenii aleg să consume alimente în funcție de prețul acestora și de gustul lor, nu neapărat și în funcție de impactul asupra sănătății.

Totuși, OMS avertizează că unele alimente consumate frecvent în țara noastră sunt agenți cancerigeni, adică pot să provoace această boală.

Citește și: Poziția în care nu trebuie să dormi dacă nu vrei să-ți pui sănătatea în pericol. Multe persoane nu știu cât rău poate să le facă

[Sursa foto: Pexels]

Alimentele care îți pun în pericol sănătatea 

Un dietician specializat în această boală trage un semnal de alarmă și spune că două alimente foarte comune pot să provoace cancer.

Mai exact, este vorba despre alcool și despre carne procesată, precum mezeluri, carne de vită uscată, cârnați. Experții spun că orice tip de băutură alcoolică poate să provoace cancer.  

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Aceste alimente ar trebui să fie reduse semnificativ și consumate doar ocazional. Specialistul spune că ar fi bine ca și hot-dog-ul să fie evitat. Alte produse pe care oamenii ar trebui să le evite sunt carnea conservată prin afumare, maturare, sărare sau adăugarea de conservanți.

Specialiștii spun că mâncarea constantă a acestor alimente poate duce la apariția cancerului de sân, ficat, colon, gât sau stomac.

„În calitate de dietician în domeniul cancerului, vreau să vă informez că doar două alimente cresc riscul de cancer, unul dintre ele nici măcar nu este un aliment și este atât de ușor să le înlocuiți.

Începeți acum să reduceți consumul de alcool.

Orice cantitate de reducere pe care o faceți reduce riscul de cancer, a spus Nichole Andrews, notează the Focus.

Chiar dacă aceste alimente sunt consumate foarte frecvent în țara noastră, este recomandat ca ele să fie înlocuite cu alternative mult mai sănătoase.

Citește și: Când se dă drumul la căldură în București în sezonul 2024-2025? Condițiile în care începe furnizarea agentului termic

[Sursa foto: Pexels]

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI