In general, cand vine vorba de un stil alimentar sanatos, majoritatea nutriţionistilor folosesc expresia „totul trebuie facut cu moderaţie“. Cu toate acestea, exista cateva alimente pe care acestia niciodata nu le-ar consuma. Publicaţia britanica Business Insider a cerut catorva nutriţionisti sa numeasca mancarea sau bautura pe care niciodata nu le-ar consuma.

„Grasimea din untul de arahide ajuta la pastrarea inimii sanatoase. Atunci cand producatorii de alimente elimina grasimea din untul de arahide o inlocuiesc cu diferite forme de zahar printre alte ingrediente nedorite.

Untul de arahide cu un conţinut redus de grasimi este mult mai bogat in zahar si carbohidraţi decat untul obisnuit de arahide. Eu aleg produsul facut numai cu doua ingrediente: arahide si sare“- Rachel Meltzer Warren, nutriţionist.

„Evit sa beau bauturi carbogazoase de cand ma stiu. Cred ca este o risipa de calorii, pentru ca este vorba de mult zahar, o bautura lipsita de nutrienţi. Bauturile de acest tip nu fac decat sa creasca consumul de calorii fara a-ţi crea senzaţia de saţietate“- Kim Larson, nutriţionist si purtatorul de cuvant al Academiei de Nutriţie din Marea Britanie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Evit sa beau bauturi carbogazoase de cand ma stiu. Cred ca este o risipa de calorii, pentru ca este vorba de mult zahar, o bautura lipsita de nutrienţi. Bauturile de acest tip nu fac decat sa creasca consumul de calorii fara a-ţi crea senzaţia de saţietate“- Kim Larson, nutriţionist si purtatorul de cuvant al Academiei de Nutriţie din Marea Britanie.

„Un aliment pe care nu-l pot manca este hot dog-ul.

Nu conteaza daca este din carne de vita, pui sau curcan, crenvurstii sunt facuţi din carne foarte prelucrata, conţin foarte mult sodiu si nitraţi, fiind unul dintre alimentele care pot provoca cancer“- Karen Ansel, nutriţionist.

„Branza topita este doar un exemplu al nenumaratelor alimente foarte prelucrate. in general, urmaresc sa includ in dieta mea alimente cat mai puţin procesate. Acestea sunt asociate cu inflamaţia cronica, un prim simpton al riscului crescut de a dezvolta cele mai multe boli, inclusiv cancerul. Nu este o branza naturala, conţine mai puţin de 51% branza reala. O felie conţine 220 miligrame de sodiu, 4,5 grame de grasimi si 3 grame de grasimi saturate“- Beth Warren, nutriţionist.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Recomandam ca toata lumea sa evite carnea rosie din mai multe motive. Pentru inceput, Trimethylamine N-Oxide (compus care se gaseste in carnea rosie atunci cand L-carnitina este metabolizata) este asociat cu inflamaţia, ateroscleroza si riscul crescut de atac de cord.

in plus, atunci cand carnea este preparata, sunt eliberaţi compusi precum hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), aminele heterociclice (HCAs) (AGE), pro-inflamatori si pro-oxidativi, care contribuie, de asemenea, la apariţia bolilor cornice“- Andy Bellatti, nutriţionist.

„Acest tip de lapte ar putea conţine bacterii daunatoare, cum ar fi Salmonella, E. coli si Listeria, care pot provoca afecţiuni alimentare cunoscute si sub denumirea de otravire alimentara. Anumiţi oameni, cum ar fi adulţii mai in varsta, femeile gravide, copiii si cei cu un sistem imunitar slab sunt chiar mai sensibili la efectele negative ale acestor bacterii“ -  Dr. Joan Salge Blake, nutriţionist.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si