„Am citit un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii care plaseaza Romania pe locul trei in Europa in ceea ce priveste obezitatea in randul copiilor si adolescentilor. Practic, 3 din 10 copii si adolescenti din Romania sunt obezi, aceasta fiind o consecinta directa a consumului mare de bauturi si alimente cu un continut mare de zahar.

La copiii cu varsta de 8 ani, prevalenta obezitatii este de 26,7%. Este o chestiune de sanatate publica, deci se impune o interventie a statului”, a precizat Costel Lupascu.

Social-democratul intentioneaza sa depuna o propunere legislativa pentru supraimpozitarea alimentelor si bauturilor cu un continut mare de zahar, proiectul urmand a fi discutat in partid si in grupul PSD din Camera Deputatilor.
„Iau in calcul o lege pentru supraimpozitarea alimentelor si bauturilor cu un continut mare de zahar. Exista astfel de reglementari in Statele Unite, Marea Britanie, Franta si alte state. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda tuturor statelor sa aplice un astfel de impozit. Exista si dovezi ca astfel de masuri au condus la scaderea consumului acestor produse. Evident, inainte de a initia o propunere legislativa, ma voi consulta cu ceilalti colegi din partid si din grupul PSD de la Camera Deputatilor”, a conchis deputatul PSD.


 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si