Dacă vrei să eviți demența la vârsta a treia, este recomandat să te aprovizionezi cu acest aliment-minune, care se găsește în orice anotimp al anului și nu este foarte scump. 

Citește și: Vrei să afli cum poți adopta un stil de viață sănătos care îți oferă multiple beneficii? Iată aici câteva soluții!

Toți cer care vor să aibă parte de o minte lucidă până la adânci-bătrâneți ar face bine să meargă la magazin și să se aprovizioneze cu ulei de măsline extravirgin.

Un studiu științific citat de Morning Star a constatat că femeile care au consumat cam o jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi timp de mulți ani au avut cu 33% șanse mai mici să dezvolte demență.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sănătatea lor a fost mult mai bună decât a femeilor care au consumat puțin ulei de măsline sau deloc.

Uleiul de măsline, în dieta de fiecare zi

Uleiul de măsline extravirgin, aur curat pentru organism

[Sursa foto: Pexels.com]

Uleiul de măsline îndepărtează riscul de demență

Concluzia medicilor a fost independentă de alți factori, cum ar fi fumatul, exerciții fizice regulate sau chiar consumul unei diete ample în stil „mediteranean”.

În cazul bărbaților, a existat, de asemenea, un beneficiu în urma consumului de ulei de măsline, dar acesta a fost mai mic.

Cei care au consumat zilnic o jumătate de lingură pe zi au avut cu 13% mai puține șanse de a muri de demență.

Autorii studiului au precizat că asocierea dintre consumul de ulei de măsline și un risc mai scăzut de a muri cu demență "a fost semnificativă la ambele sexe, dar este totuși mai mică la bărbați după ajustarea completă a modelului statistic”.

Uleiul de măsline îndepărtează riscul de demență

Uleiul de măsline îndepărtează riscul de demență

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si