Zahărul este prezent într-o multitudine de alimente în zilele noastre, astfel că nu e de mirare că este printre cei mai consumați îndulcitori. Chiar dacă îndulcește alimentele și este foarte iubit de multe persoane, din ce în ce mai mulți specialiști atrag atenția asupra efectelor pe care le are acesta asupra sănătății, în special pe termen lung.

Din ce în ce mai multe persoane caută alternative mai sănătoase cu care să înlocuiască zahărul, iar soluția pare să vină din nou de la specialiști.

Vlad Ciurea, renumit neurochirurg în țara noastră, spune că cea mai sănătoasă alternativă la consumul de zahăr este chiar mierea. Mult mai sănătoasă și foarte ușor de achiziționat de către cea mai mare parte a populației, acest aliment are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

zahar, miere, prof vlad ciurea, alimente sanatoase

Prof. dr. Vlad Ciurea recomandă un îndulcitor mai sănătos decât zahărul. 

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În cazul în care anumite persoane nu doresc sau nu pot să consume miere, medicul mai recomandă și zahărul care este obținut din ștevie, care este o alternativă mai bună pentru a îndulci alimentele în comparație cu zahărul rafinat. De asemenea, un alt aliment sănătos este ciocolata, însă cea care este cât mai neagră, nu cea cu lapte sau alte arome. Medicul mai precizează că ciocolata neagră are foarte multe beneficii pentru creier.

Citește și: VIDEO- Românii, mari consumatori de ciocolată. Care sunt cele mai apreciate prăjituri

„Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție. Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele.

Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate. De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, la un post de televiziune. 

zahar, miere, prof vlad ciurea, alimente sanatoase

Mierea este un îndulcitor natural și mult mai sănătos decât zahărul. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si