Zahărul este prezent într-o multitudine de alimente în zilele noastre, astfel că nu e de mirare că este printre cei mai consumați îndulcitori. Chiar dacă îndulcește alimentele și este foarte iubit de multe persoane, din ce în ce mai mulți specialiști atrag atenția asupra efectelor pe care le are acesta asupra sănătății, în special pe termen lung.
Din ce în ce mai multe persoane caută alternative mai sănătoase cu care să înlocuiască zahărul, iar soluția pare să vină din nou de la specialiști.
Prof. dr. Vlad Ciurea recomandă un îndulcitor mai sănătos decât zahărul.
Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro
În cazul în care anumite persoane nu doresc sau nu pot să consume miere, medicul mai recomandă și zahărul care este obținut din ștevie, care este o alternativă mai bună pentru a îndulci alimentele în comparație cu zahărul rafinat.
Citește și: VIDEO- Românii, mari consumatori de ciocolată. Care sunt cele mai apreciate prăjituri
„Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul.
Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier.
Mierea este un îndulcitor natural și mult mai sănătos decât zahărul.