Specaliștii recomandă de foarte mult timp consumul de fructe și legume, iar cu cât mai mare este varietatea acestora, cu atât mai bine. Iată însă că există o legumă care este perfectă în special pentru zilele de vară, atunci când organismul se luptă cu temperaturile foarte ridicate.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că cel mai potrivit aliment pentru perioada de vară este roșia. Roșiile au o mulțime de beneficii pentru corpul uman, de la reducerea apriției cancerului, la protecția împotriva razelor ultraviolete.

rosii, alimente minune, legume, calorii

Roșia are o mulțime de beneficii pentru organism. 

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Mihaela Bilic spune că roșiile pot și este chiar recomandat să fie incluse în meniul de zi cu zi, iar o combinație pe care spune că o alege frecvent în această perioadă este de a asocia roșiile cu brânza.

„Roșii de vară. Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, “am mâncat, o fi păcat”? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete.

Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu.

Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară. Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale.(...) Licopenul s-a dovedit benefic și împotriva cancerului pulmonar sau de stomac, ca să nu mai vorbim de protecția pielii împotriva razelor UV și a îmbătrânirii.

Roșia este un aliment polivalent și prietenos cu silueta, care poate fi consumată proaspătă sau gătită, sub formă de salată sau supă, ca băutură sau ingredient în tocănițe, paste și pizza. Profitați de vară, este sezonul roșiilor cu gust romanesc, care pot fi consumate fără limită de cantitate. Roșia dă gust și culoare în orice mâncare!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și: Apă de la robinet sau îmbuteliată? Care sunt avantajele și dezavantajele celor două tipuri? Ce spun specialiștii

rosii, alimente minune, legume, calorii

Roșia poate fi consumată zilnic, spune un cunoscut nutriționist. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si