Close sidebar
Close sidebar

Alocațiile pentru copii NU se majorează de la 1 august. Guvernul a anunțat calendarul "dublării" în trei ani

Alocațiile pentru copii nu se majorează de la 1 august, cum se vehiculase în ultimele zile. Prima creștere va avea loc abia la 1 septembrie și va fi de 20 de procente, urmând ca următoarele indexări să aibă loc la 1 ianuarie și 1 iulie 2021.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alocațiile pentru copii, dublare în cinci pași

Guvernul Orban ia în discuţie în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind alocaţiile pentru copii, în care se propune ca acestea să crească, într-o primă etapă, cu 20% de la 1 septembrie.

"Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va prezenta astăzi, în şedinţa de Guvern, proiectul ordonanţei de urgenţă care prevede în mod expres dublarea alocaţiilor pentru copii, în cuantumul prevăzut de noua lege, 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani, respectiv, 600 pentru cei între 0 şi 2 ani şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani. Calendarul pe care vi-l propun pentru a putea avea suportul necesar în bugetul de anul acesta şi cel pentru anii viitori va fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar

următoarele creşteri să fie etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi la 1 iulie cu câte 20% şi la fel în 2022", a declarat, la începutul reuniunii Guvernului, ministrul Violeta Alexandru.

Citeste si: „Nu sunt bani pentru toate". Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor

Premierul Orban: Putem avea resurse

Ministrul Muncii a precizat că a avut consultări cu ministrul Finanţelor şi cu cel al Justiţiei. "Aceasta este propunerea pe care o formulăm şi o vom discuta împreună în cursul şedinţei. V-aş ruga să aveţi în vedere această propunere pentru creşterea alocaţiilor, astfel încât să putem avea un cadru reglementat încă din cursul acestei săptămâni", a spus Violeta Alexandru.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- O cunoscută culturisă și fostă antrenoare de fitness din România a murit în Spania

Dublarea alocațiilor nu este posibilă "de azi pe mâine", a precizat  președintele Klaus Iohannis, ci majorarea se va face "pas cu pas", etapizat, iar primul pas va fi anunțat cât de curând de Guvern. Același lucru se poate spune despre creșterea pensiilor, a mai spus Iohannis, care i-a asigurat pe pensionari că vor beneficia de o majorare în acest an.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Școala nu va începe în condiții normale, în mod sigur". Care este scenariul cel mai probabil

Premierul Ludovic Orban a arătat că, practic, alocaţia pentru copii va fi dublată la data de 1 iulie 2022. "Am văzut prognozele şi, într-adevăr, putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor", a afirmat Orban. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI