Deși copiii și părinții așteptau ca de la 1 martie să primească mai mulți bani, data la care se vor face plățile nu a fost anunțată încă. Motivul pentru care lucrurile nu sunt clare este bugetul de stat care a fost contestat de președintele țării.

"Există și aspecte de neconstituționalitate. Bugetul rușinii naționale are aspecte clare de neconstituționalitate, nu se respectă obligații asumate de România către UE, se încalcă drepturi fundamentale, se aduce atingere principiului descentralizării.

Pentru toate acestea voi sesiză azi CCR", a fost declarația președintelului țării.

Cu cât vor crește alocațiile copiilor

Creșterile alocațiilor vor fi:

- 300 de lei pe lună pentru copiii până în doi ani,

- copiii cu vârsta de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună,

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

- 300 de lei pentru copiii cu handicap, de până în 18 ani.

Actul normativ se aplică deja, dar conform legilor, majorarea s-ar produce din luna după intrarea în vigoare a normelor bugetului de stat pe 2019, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: Ultimă oră! Cutremur de 3,3 pe Richter în Vrancea! Este al doilea seism în decurs de câteva ore

Sesizarea de neconstituționalitate a legilor bugetului, făcută de președintele țării Klaus Iohannis va fi dezbătută de CCR tocmai pe 6 martie 2019, astflel că, pentru cei care sperau să primească banii în luna martie, șansele sunt minime. Se speră însă ca asta să se întâmple începând cu 1 aprilie 2019.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si