Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a reamintit, joi 4 ianuarie, că alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%.

Citește și: Anul 2024 aduce majorări. Venituri cu aproape 14% mai mari pentru cinci milioane de români

Primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs, după cum a explicat ministrul Muncii.

”Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs", a scris Bucura-Oprescu pe pagina de Facebook a instituției.

Citește și: VIDEO- Părinții și copiii, ultima zi de distracție. Cei mici s-au distrat pe cinste

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit ministrului, „3,6 milioane de copii şi tineri care urmează cursuri liceale şi profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocaţiilor de stat. Plăţile se fac din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Alocațiile pentru copii se apropie de 300 de lei pe lună 

Alocațiile pentru copii vor crește în 2024 după cum urmează:

- de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale;

- de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

De asemenea, începând din februarie 2024, cuantumul alocației pentru copiii cu vârsta de sub 2 ani va fi de 719 lei/luna, inclusiv pentru copiii cu varsta de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

”Conform execuţiei preliminare a bugetului, Ministerul Muncii a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii”, mai spune Bucura Oprescu.

Citește și: Vești bune pentru noul an! Alocațiile celor mici vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2024

La începutul anului trecut, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin filialele județene, a făcut plăta alocațiilor de stat pentru copii în data de 7 februarie, conform anunțurilor instituției.

Banii au intrat în conturile celor care primesc sumele prin bancă, în data de 8 februarie 2023, iar cuantumul au reprezentat drepturile lunii ianuarie 2023.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si