Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Avion ușor prăbușit în lacul Colibița. Momentul impactului a fost filmat

Un avion ușor s-a prăbușit duminică dimineața în lacul Colibița, județul Bistrița Năsăud. Mai multe echipaje de ajutor, precum și un elicopter SMURD au fost trimise la fața locului.

Sorin Negru,

Avion ușor prăbușit în lacul Colibița


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pilotul avionului uşor care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în lacul de acumulare Colibiţa, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma rănilor suferite, potrivit datelor comunicate de ISU Bistriţa-Năsăud.

Citeste si: VIDEO| Un băiat de 12 ani din Satu Mare și-a dat foc după o ceartă cu tatăl său

Pasagerul, un cetăţean german de 45 de ani, s-a ales doar cu răni uşoare şi a refuzat transportul la spital.

Momentul în care avionul se prăbușește în apele lacului a fost filmat de pe margine de un turist.

Misiune dramatică de salvare pe lacul Colibița

"Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie", a transmis ISU. 

Citeste si: Catastrofă climatică în Pakistan. Peste 1.000 de oameni, înghițiți de ape

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de paramedic în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării", au explicat oficialii ISU.

Cetățeanu german a scăpat cu viață prin urechile acului

Cetăţeanul german a ieşit singur din aeronavă, conştient şi stabil, prezentând leziuni uşoare. Totodată, acesta prezintă un uşor atac de panică şi va fi evacuat la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale. Este stabil hemodinamic şi respirator, având uşoare excoriaţii.

Știrea inițială. Autoritățile din Bistrița-Năsăud sunt în alertă duminică dimineață, după ce martorii au anunțat că un avion ușor s-ar fi prăbușit în lacul Colibița.

Citeste si: Avion prabusit in Giurgiu

Au fost anunțate două victime, dintre care una în stare gravă. Potrivit presei locale, pilotul este inconștient la momentul venirii echipajelor de salvare. 

Citeste si: VIDEO| Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Giurgiu. O tânără de 28 de ani și pilotul, carbonizați

Un alt pasager, cetățean german, este conștient și a fost transportat la spital.

Cine sunt victimele accidentului aviatic din lacul Colibița

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, echipajele au fost anunțate că un avion ușor a căzut în lacul Colibița.

La fața locului au fost alocate mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD.

Citeste si: Un proiectil explozibil funcțional a fost găsit în aeroportul din Oradea

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Din primele informații, există doua victime, din care una inconștientă, potrivit Timponline.ro

Pilotul Marius I. din Bistrița, găsit în stare de inconștiență, ar fi unul dintre cei mai experimentați piloți din județ.

Al doilea avion ușor căzut în weekend

Un alt avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit sâmbătă, 27 august, pe câmp, în judeţul Giurgiu. Cei doi pasageri au murit.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sâmbătă că  o aeronavă de mici dimensiuni  s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

Potrivit primarului din Leţca Nouă, Marian Negru, una dintre persoanele care au murit este directorul aerodromului, iar a doua victimă ar fi o tânără de 28 de ani. 

Citeste si: Un avion cu 200 de pasageri s-a întors de urgență pe aeroportul din Otopeni

Un avion ultrauşor model CITIUS YR-5599 s-a prăbuşit, sâmbătă, la ora 14.05, între localităţile Letca Veche şi Letca Nouă, din judeţul Giurgiu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI