Organizația Mondială a Sănătății a confirmat miercuri, 27 iulie, alte două cazuri de virus Marburg în Ghana. Acest virus se transmite de la liliac la om și se transmite prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor infectate sau cu suprafețe.

Citeste si: Afecțiunile care rămân după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

La începutul lunii iulie, autoritățile din Ghana au confirmat că primele cazuri mortale confirmate cu acest virus fac parte din familia virusului care provoacă și Ebola.

Citeste si: Simptome conjunctivită: Cum se manifestă această afecţiune des întâlnită vara?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Boala- cunoscută anterior sub denumirea de febra hemoragică a virusului Marburg- îşi trage numele de la oraşul german unde a fost identificată pentru prima dată, în 1967, într-un laborator al cărui personal a intrat în contact cu exemplare de maimuţă verde africană aduse din Uganda.

Citeste si: 14.000 de cazuri de variola maimuței la nivel global și cinci decese raportate

14.000 de cazuri de variola maimuței la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat 14.000 de cazuri de variola maimuței la nivel mondial și cinci decese în Africa.

Numărul cel mai mare de cazuri raportate au fost înregistrate în Europa, în special în rândul bărbaților care întrețin relații sexuale cu alți bărbați.

Citeste si:  Un nou caz de variola maimuţei în România. Numărul total de infectări a ajuns la 19

Toate decesele confirmate, cinci la număr, sunt  înregistrate în Africa. OMS va decide dacă focarele reprezintă o urgență sanitară sau nu.

'Indiferent de recomandările comitetului, OMS va continua să facă tot posibilul pentru a acorda asistenţă statelor în vederea sistării transmiterii şi pentru a salva vieţi'', a spus Ghebreyesus.

19 infectări cu variola maimuței în România 

Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat ieri, 19 iulie, în România, potrivit  Ministerului Sănătății.  Numărul total de infectări a ajuns acum la 19.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si