Majoritatea persoanelor așteaptă vara cu nerăbdare – atunci când zilele încep să se încălzească cu adevărat, mesele împreună sunt mai gustoase și pline de voie bună. Grătarul este unul dintre starurile sezonului cald – deși oamenii apreciază gustul mâncării la grill fără a-și da seama de beneficiile unor astfel de preparate. De ce să mănânci mâncare la grătar? Practic, orice poate fi gătit cu ajutorul unui grill. Bineînțeles – cel mai adesea, diversele tipuri de carne, printre care domnesc ceafa și coasta de porc, sunt printre cele mai populare.
Mâncărurile la grătar au un gust unic, care nu se regăsește la preparatele gătite în mod tradițional. Totul se datorează efectului fumului care se creează în timpul grătarului. Pentru a face mâncărurile și mai aromate, poți arunca pe cărbunele încins câteva crenguțe de rozmarin proaspăt, mentă, oregano sau salvie – aroma acestora nu numai că va pluti în aer, dar va pătrunde și în carne sau legume.
Fie că este vorba de un grătar pe cărbune sau de un grătar electric de pe altex.ro, mâncărurile pregătite pe acestea sunt cu adevărat sănătoase. În sine, totul se datorează topirii grăsimilor din alimente.
Cu ajutorul grătarului poți pregăti multe preparate gustoase – fie că este vorba de carne, pește, legume sau fructe. Frigăruile preparate pe gratar sau carnea tocată pentru mici au un gust unic. Varietatea alimentelor care pot fi gătite la grill este imensă – totul depinde de fantezia bucătarului care se ocupă de pregătirea preparatelor.
Citește și: Friteuza electrică – Cum funcționează și cum să o alegi pe cea mai bună
Grătarul presupune și o atmosferă magică care nu poate fi comparată cu nimic altceva – în general, oamenii pregătesc grătarul în compania altor oameni, fie că este vorba despre familie sau prieteni apropiați. Gătirea îndelungată a cărnii, mirosul care plutește – toate acestea fac din grătar o oportunitate excelentă pentru a crea noi amintiri și pentru a petrece timp de calitate.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Toată lumea se poate ocupa de pregătirea mâncărurilor la grill – nu ai nevoie de abilități culinare remarcabile pentru asta. Trebuie doar să-ți amintești să marinezi carnea sau legumele în prealabil. Răsucește carnea, dar fă-o destul de rar și nu o înțepa, pentru a nu se scurge sucul din ea – elementul care asigură frăgezimea cărnii.
Citește și: Rețete inedite din mâncarea rămasă
Așadar, prepararea alimentelor la grill reprezintă o adevărată sursă de plăcere și divertisment. În timpul verii, poți face asta în grădină, iar pe perioada iernii poți miza pe un grătar electric, care va asigura gustul unic și savuros al alimentelor preparate în compania celor dragi.