Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, în cursul zilei de miercuri, 30 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare.

Citește și: "Risc uriaș" de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Avertisment serios de la Bruxelles

Potrivit comunicatului de presă al MAE, evacuarea s-a realizat în urma eforturilor complexe ale Celulei de criză interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la

Ramallah.

Citește și: VIDEO. Ostaticii Hamas au fost drogați înainte de eliberare ca să pară bucuroși

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Zborul efectuat miercuri, 6 decembrie, a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Câți români au fost evacuați până acum din Fâșia Gaza

La solicitarea autorităţilor Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a patru persoane din Fâşia Gaza, aflate în atenţia misiunii diplomatice a acestui stat.

Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice şi au fost însoţite până la Cairo, iar ulterior transportate în

România.

români evacuați  Fâșia Gaza

Câți români au fost evacuați până acum din Fâșia Gaza

[Sursa foto: Facebook / MAE]

Până în prezent, 279 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza, a precizat MAE.

"MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni care au solicitat acest lucru, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate", se mai arată în comunicatul citat. 

"Oroare totală" în Fâșia Gaza

Armata israeliană a efectuat miercuri noi lovituri mortale asupra oraşului asediat Khan Yunes, în sudul Fâşiei Gaza, unde locuitorii încearcă să se pună la adăpost de unele dintre cele mai intense bombardamente şi lupte din cele două luni de război contra Hamas.

Palestinienii din Gaza trăiesc "într-o oroare totală", a declarat miercuri, la Geneva, comisarul ONU pentru drepturile omului, Volker Türk.

"Colegii mei lucrători umanitari au descris situaţia ca apocaliptică. În aceste condiţii, există un risc crescut de crime de atrocităţi. Trebuie luate măsuri urgent, atât de părţile implicate, cât şi de toate statele, mai ales cele cu influenţă, pentru a împiedica astfel de crime", a spus el în faţa presei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si