In articol:
- Dimensiune adecvată și rezoluție Full HD
- Platformă Smart TV actualizată cu suport larg
- Conectivitate completă
Fie că ești în căutarea unui al doilea televizor pentru casa ta, fie dacă vrei un model de televizoare ieftine pentru a viziona seriale și filme, în acest ghid îți oferim toate sfaturile de care ar trebui să ții cont pentru a-l cumpăra pe cel mai bun.
Citeste si: Cele cinci fluide trebuie verificate periodic la mașină
Te gândești să-ți schimbi televizorul? Dacă răspunsul este da și ai inceput deja să sondezi catalogul unor magazine, cu siguranță ți-ai dat deja seama că există opțiuni și prețuri pentru toate gusturile. Ai la dispoziție de la televizoare cu mai puțin de 200 de euro până la modele de peste 3.000 de euro, așa că trebuie să decizi în funcție de buget.
Astăzi ne vom concentra televizoare ieftine și pe cele mai accesibile televizoare care, până la urmă, sunt cele care ajung să aibă cele mai mari vânzări.
Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film
Dacă vrei să cumperi televizoare ieftine, ar trebui să ții cont de aceste caracteristici care nu pot lipsi de pe televizor.
Dimensiune adecvată și rezoluție Full HD
Una dintre caracteristicile pe care utilizatorii le iau în considerare atunci când aleg un televizor este dimensiunea ecranului. Totuși, este unul dintre parametrii în care avem cel mai puțin dreptate.
În cele mai multe cazuri, utilizatorul este în continuare influențat de vechea scară a televizoarelor cu tub catodic pentru a calcula dimensiunea adecvată a ecranului în funcție de distanță și renunță la cumpărarea unui televizor mare în inchi de teamă că este prea mare.
Citeste si: Speranța de viață a americanilor a scăzut dramatic. "Seamănă cu al Treilea Război Mondial"
Cea mai comună dimensiune în prezent în televizoare este de 50 de inci și mai mult. Așadar, concurența în acea gamă de dimensiuni este acerbă și ofertele la televizoare sunt, de asemenea, mai agresive.
Dacă ai de gând să te uiți la televizor de la o distanță apropiată de 2 metri, ai putea instala cu ușurință un televizor de 55 de inci și să-l vezi în stare perfectă, atâta timp cât spațiul din mobilierul tău de living o permite.
A doua caracteristică de luat în considerare este rezoluția. Creșterea rezoluțiilor la 4K a măturat modelele cu Full HD, care acum au devenit aproape anecdotice. Cu toate acestea, dacă găsești o ofertă bună la televizoarele cu rezoluție Full HD, este totuși un format foarte valid pentru majoritatea utilizărilor.
Platformă Smart TV actualizată cu suport larg
Platforma Smart TV este mult mai mult o poartă de acces la Internet pentru televizorul tău, este HUB-ul de conectivitate care va determina în mare măsură experiența ta de utilizator.
Conținutul de muzică, jocuri video și video în streaming, de aplicații multimedia, de jocuri native și chiar fluența navigării între meniurile televizorului depind de platforma Smart TV sau, cu alte cuvinte, de sistemul de operare al televizorului.
A avea o platformă Smart TV adecvată este una dintre caracteristicile care nu pot lipsi de pe televizorul tău.
Conectivitate completă
Într-un mediu la fel de hiperconectat precum cel pe care îl găsim în prezent în orice casă, este aproape esențial să ai conectori buni și tehnologii de conectare fără fir pe televizorul tău, deci este una dintre caracteristicile care nu pot lipsi de la televizor dacă te-ai gândit să cumperi televizoare ieftine.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Nu este suficient ca televizorul să includă o pereche de porturi HDMI, acestea pot fi complet insuficiente dacă conectezi o consolă, un decodor TV (necesar pentru serviciile Internet TV).
Așadar, gândește-te ce dispozitive plănuiești să conectezi la televizor înainte de a-l alege.
În plus, trebuie să ții cont și de tipul de conector pe care îl include, deoarece, de exemplu, un HDMI 1.4 nu este același lucru cu un 2.0 cu funcție eARC sau HDMI 2.1. Acest lucru este relevant mai ales când vine vorba de redarea conținutului la calitate 4K sau cu sunet digital Dolby sau DTS.
La fel, nu este același lucru că televizorul include niște porturi USB 2.0 pentru a conecta un disc extern de pe care să redea conținut, decât unul USB 3.0. Diferențele sunt vizibile atunci când vine vorba de redarea conținutului greu, cum ar fi fișierele video la calitate Blu-Ray.
Nu trebuie să lipsească nici conectivitatea wireless, în care suportul pentru conexiunile Wi-Fi dual-band nu poate lipsi, ceea ce, la rândul său, aduce implicit și alte tehnologii de conectare.