Pentru a amortiza căderea, Mattia Aguzzi, un angajat dintr-o bancă în vârstă de 37 de ani a întins brațele și s-a interpus între fetiță și caldarâm.

Bărbatul se plimba împreună cu prietena sa când a văzut-o pe fetiță la etaj, fiind avertizat de un chiriaș. Micuța, care va împlini 4 ani peste o lună, are doar răni ușoare.

„A fost un gest din instinct, le mulțumesc celor care au strigat și au tras un semnal de alarmă”, a explicat "eroul" Mattia Aguzzi, potrivit Corriere.it.

Micuța care a căzut de la etajul cinci al unui imobil din via Nizza 389, la marginea orașului Torino, sâmbătă dimineața, 26 august, trăiește în mod miraculos.

Mattia Aguzzi

Mattia Aguzzi, eroul zilei în Italia

Micuța a fost transportată, conștientă, la spitalul de copii Regina Margherita. Un băiat care privea de pe balconul unei clădiri de vizavi a fost cel care a atras atenția asupra fetiței aflate în pericol.

Când a văzut-o pe fetiță aplecându-se pe balcon a început să țipe. Mattia Aguzzi, un "bancher" în vârstă de 37 de ani care trecea pe stradă cu iubita sa a asistat la scenă, iar când micuța a căzut câteva secunde mai târziu, a prins-o și a amortizat impactul în timp ce oamenii din zonă urmăreau drama în direct.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Fata, care era acasă cu părinții ei, a rămas agățată de balcon înainte de a cădea. „Eroul” a fost supus unei radiografii pentru o suspectă traumă la piept și brațe. 

Cea mică este într-o generala buna. Nu are răni evidente și este sub observație în secția de chirurgie pediatrică. Dacă nu există evenimente neprevăzute, ea urma să fie externată luni.

Blocul de unde a căzut fetița

Ce a povestit Mattia Aguzzi, eroul zilei în Italia

„Am plecat azi dimineață din casă cu prietena mea. Nu cred în soartă, dar nu aș fi trecut niciodată pe acolo dacă nu m-ar fi sunat vărul meu să-mi ceară să-i aduc pâine. La un moment dat l-am auzit pe băiatul care o văzuse pe fată de pe pervaz țipând. I-am spus să stea nemișcată, să se întoarcă înăuntru. Dar ea nu m-a auzit. În acel moment am rămas sub acolo până am văzut-o căzând și am intrat pe traiectoria ei", a povestit tânărul.

În câteva secunde, fetița a început să alunece și apoi a căzut. „Am sperat că totul va merge bine. Nu am prins-o din zbor, practic am amortizat lovitura cu pieptul și am căzut amândoi la pământ”.

La început fetița nu a scos niciun cuvânt: "Au fost secunde nesfârșite, apoi a început să plângă și m-am liniștit. Impactul a fost puternic, nu puteam să respir și trebuia să stau la pământ, dar apoi mi-am revenit”.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În acele secunde interminabile Mattia nu se putea gândi la nimic: "Am închis ochii. Ultima scenă pe care mi-o amintesc este ea încercând să se țină cu brațele pentru a nu cădea. Din fericire, carabinierii mi-au spus că e bine. Acum sper să o cunosc pe cea mica”.

"Mattia s-a antrenat la sală, e un sportiv- a adăugat Gloria Piccolo, iubita lui- Când am văzut-o pe fetiță m-am speriat, dar când m-am întors ea deja căzuse. Mattia a luat-o, nu știu cum a făcut-o și a căzut în genunchi. Dacă n-ar fi fost băiatul ăla nu am fi observat niciodată”, a spus prietena lui Mattia.

Primarul orașului Torino, Lo Russo, intenționează să propună Consiliului Local să îi confere Meritul Civic lui Mattia, „în semn de mulțumire din partea orașului și în semn de recunoaștere a gestului său curajos și neprețuit”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si