Close sidebar
Close sidebar

VIDEO "Am mâncat 720 de ouă într-o lună, ce s-a întâmplat în corpul meu?" Rezultatul neașteptat al unui experiment medical

Un cercetător de la Universitatea Harvard a vrut să testeze pe propria piele o teorie controversată privind consumul de ouă. El a consumat 720 de ouă de găină într-o singură lună, echivalentul a 24 de ouă pe zi, iar analizele medicale au fost surprinzătoare. 

Sorin Negru,

Nick Norwitz este doctorand la Universitatea Harvard

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ouăle au fost demonizate timp de zeci de ani, medicii atrăgând atenția că ele ne ridică nivelul colesterolului și provoacă probleme cardiace.

Citește și: Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din coșul de cumpărături. Sunt esențiale mai ales după vârsta de 40 de ani

Doar un consum moderat de ouă, spun medicii, 3-4 pe săptămână, te ține departe de problemele cardiovasculare.  

Motivul? Gălbenușurile din ouă sunt bogate în colesterol, substanța grasă care se acumulează și dăunează vaselor de sânge care alimentează inima.

Totuși, cercetările din ultimii ani au arătat că impactul consumului de ouă asupra nivelului de colesterol din organism este redus, efectul fiind nesemnificativ asupra cantității de substanță care se acumulează.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

Pentru a afla dacă ouăle sunt rele sau nu, un cercetător a mâncat 720 într-o singură lună pentru a vedea ce se întâmplă cu nivelul colesterolului.

Nick Norwitz este doctorand la Universitatea Harvard

[Sursa foto: Captură YouTube]

Experimentul celor 720 de ouă

Nick Norwitz, doctorand la Universitatea Harvard, a descoperit un lucru neașteptat după ce a consumat cantitatea uriașe de ouă: contrar afirmațiilor multor experți, nivelul colesterolului său a scăzut de fapt.

După experimentul de o lună în care a consumat echivalentul a 24 de ouă pe zi, nivelul său de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL), sau colesterolul „rău”, a scăzut cu 18%.

LDL este considerat a fi „colesterol rău”, deoarece se poate acumula sub formă de placă în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Celălalt tip de colesterol, numit lipoproteine ​​de înaltă densitate (HDL) sau colesterol „bun”, are efectul invers, totuși, ajutând la eliminarea excesului de colesterol din sânge.

Experții au demonizat colesterolul din ouă de zeci de ani, avertizând că consumul lor poate provoca o creștere a nivelului de LDL și crește riscul de complicații.

Dr. Norwitz are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard.

În videoclipul postat pe YouTube, care a fost vizionat de peste 175.000 de ori, el încearcă să arate că, prin consumul intensiv de ouă, nu s-a produs creșterea nivelului de colesterol, ci dimpotrivă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI