"Am renunțat să consum aceste 3 alimente după ce am devenit nutriționist". Sfatul neașteptat al unui terapeut cunoscut
O nutriționistă a dezvăluit care sunt cele trei alimente la care oamenii ar trebui să renunțe dacă doresc să-și îmbunătățească sănătatea. Femeia spune că a încetat să le mai consume după ce a devenit conștientă de pericolele pe care le ascund.
E imposibil să ai în zilele noastre "dieta perfectă”, având în vedere presiunea constantă a vieții moderne, dar și condițiile nesănătoase în care alimentele sunt produse, conservate sau comercializate.
Este mult mai rapid și mai ușor să comanzi o mâncare la pachet pentru prânz sau cină sau să se mulțumești cu gustări dulci decât să petreci timp în bucătărie și să-ți pregătești singur mesele.
Cu toate acestea, sunt riscuri mari pe care le aduc cu ele alimentele procesate și vândute în regimul de fast-food sau "to-go".
Olivia Hedlund, un practician de terapie nutrițională din SUA, este unul dintre experții cunoscuți care oferă sfaturi utile pe paginile lor de Instagram.
Recent, terapeutul american a intervenit pe tema alimentației sănătoase, dezvăluind alimentele pe care le-a eliminat din dieta zilnică.
Este o veste destul de proastă pentru oricine vrea să se bucure de un răsfăț dulce ca să-i treacă ziua mai ușor.
Cele trei alimente care trebuie eliminate din dieta zilnica
1. Cereale. Nu există cu adevărat și cu adevărat niciun beneficiu pentru sănătate în a-ți începe dimineața cu o creștere a zahărului din sânge, spune nutriționistul.
DA, puteți găsi cereale mai sănătoase 100%, dar chiar și acestea ar trebui tratate ca o gustare sau completate cu proteine și grăsimi pentru a avea un rol eficient.
Majoritatea cerealelor sunt pline cu zahăr, ceea ce ne face să ne simțim sătui și ne crește glicemia.
2. Carne pe bază de plante: din nou, carnea este bogată în nutrienți și este bună pentru tine dacă este luată corect.
Aprovizionarea cu produse regenerative ne poate salva, de asemenea, solul și mediul. Cele mai multe dintre aceste alternative de carne pe bază de plante au o tonă de uleiuri hidrogenate și inflamatorii și ingrediente de umplutură pentru a le face să aibă gust de carne.
Este un lucru nociv pentru mine.
3. Cafea la pachet (de la Starbucks/Dunkin etc). Cafeaua nu numai că poate deveni mucegăită, dar este și pulverizată cu o tonă de pesticide și substanțe chimice care perturbă întregul nostru sistem imunitar, dar și hormonii, și dezechilibrează zahărul din sânge.
Optează pentru cafea preparată la tine acasă, spune Olivia Hedlund.