Medicul oncolog din Statele Unite Leigh Erin Connealy a dezvăluit una dintre concluziile pe care și le-a format după zeci de ani de experiență cu bolnavii de cancer.

Citește și: VIDEO „Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut” Minune medicală pentru un băiețel de 12 ani, operat de o tumoră gigant pe creier! „Operația a fost făcută pe semiîntuneric”

Doctorița a observat un model recurent în rândul pacienților săi care au primit un diagnostic de cancer.

Dr. Leigh Erin Connealy a arătat care este „tema comună” pe care o observă la pacienții săi înainte de a fi diagnosticați cu cancer.

Stresul, factorul cel mai des întâlnit înainte de îmbolnăvire

Medicul a explicat pe TikTok că stresul ar putea provoca mai multe daune corpului decât pot realiza oamenii.

„O temă comună pe care o găsesc în mod regulat la pacienții cu cancer este că aceștia au trecut, de obicei, printr-un eveniment foarte stresant”, a explicat ea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

„Fie că e vorba de condiții extreme de muncă, de pierderea unui copil, a unui părinte sau de un divorț dureros, întotdeauna am remarcat un eveniment traumatic, declanșator de stres".

Stresul, factorul cel mai des întâlnit înainte de îmbolnăvire

Stresul, factorul cel mai des întâlnit înainte de îmbolnăvire

[Sursa foto: PixaBay]

„De obicei pacienții au suferit un stres extrem, care știm că afectează întreaga axă hipotalamică hipofizară (HPA) și producția de cortizol”.

Sistemul HPA servește ca mecanism principal din corpul nostru pentru a răspunde la stres, conectând modul în care percepem stresul cu reacțiile fizice, cum ar fi transpirația și bătăile mai rapide ale inimii, relatează Daily Record.

@connealymd

What most people dont realize..

♬ original sound- connealymd

Cortizolul este un hormon steroid care este eliberat în sânge în perioadele de stres.

Este important să menții nivelurile de cortizol echilibrate pentru sănătatea ta generală, deoarece prea mult sau prea puțin poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Dr. Connealy este fondatorul Centrului pentru Noua Medicină din Irvine, California, unde este director medical.

Ea este, de asemenea, autoarea cărții The Cancer Revolution, o carte care se concentrează pe un „program inovator de tratare și prevenire a cancerului”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si