Dacă locuința ta are un dormitor mic, nu trebuie să îți faci griji, întrucât îl poți amenaja astfel încât să pară spațios și să îți ofere toate beneficiile de care ai nevoie. Cel mai important este să nu aglomerezi spațiul cu lucruri inutile și cu mobilă mai mult decât îți este necesară. În continuare, poți vedea câteva trucuri care te vor ajuta să câștigi spațiu într-un dormitor mic. Vei învăța cum să alegi mobila pentru dormitor, obiectele decorative și corpurile de iluminat, dar și alte trucuri utile.
5 trucuri ingenioase pentru a câștiga spațiu
Printre cele mai importante decizii în ceea ce privește amenajarea unui dormitor se numără alegerea pieselor de mobilier. În special dacă ai un dormitor mic, este necesar să optezi pentru mobila de dormitor potrivită spațiului disponibil. Poți găsi mobila potrivită dormitorului tău printre cele mai noi modele de mobila pentru dormitor. Apoi, după ce ai ales mobila, este important să te ocupi de alte aspecte ale amenajării, pentru a crea impresia de spațiu mărit.
1. Alege piesele de mobilier potrivite pentru un dormitor mic
Este esențial să alegi modele de mobilă care se potrivesc dormitorului tău. Dacă un pat king size îți ocupă tot spațiul dormitorului, este cazul să faci un compromis și să alegi, în schimb, un pat dublu. Iar dacă locuiești singur, un pat de o persoană ar putea fi suficient. Astfel, salvezi spațiu. În ceea ce privește mobila pentru dormitor necesară depozitării, poți opta pentru un dulap înalt până în tavan, astfel că poți renunța la câțiva centimetri din lățime sau adâncime.
De asemenea, poți alege un dulap cu uși glisante, pentru a câștiga spațiu. Pentru un dormitor mic, ideal este să renunți la noptiere și să le înlocuiești cu rafturi sau chiar polițe suspendate.
2. Renunță la lucrurile inutile
O cameră aglomerată va părea chiar mai mică decât este în realitate. Așadar, este momentul să creezi impresia de spațiu, renunțând la lucrurile inutile din dormitorul tău.
De exemplu, renunță la mobila pentru dormitor care nu îți este absolut necesară sau la diverse decorațiuni care ocupă spațiu. Le poți muta într-o altă cameră sau debara sau ai putea chiar să le donezi. De asemenea, decorațiunile care ocupă spațiu pot fi înlocuite cu tablouri.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
3. Folosește oglinzi
Oglinzile sunt folosite în special pentru rolul lor funcțional, însă ele sunt renumite pentru faptul că „măresc” spațiul din punct de vedere optic. Așadar, amplasează oglinzi mari în dormitor, pentru a crea iluzia de spațiu larg.
4. Alege cu atenție corpurile de iluminat
Lumina joacă un rol deosebit de important în percepția pe care o avem asupra unei încăperi.
Asigură-te că dormitorul tău beneficiază de suficientă lumină naturală. În ceea ce privește lumina artificială, poți opta pentru lămpi fixate pe pereți, care măresc optic un spațiu închis. De asemenea, poți înlocui corpurile mari de iluminat – cum sunt candelabrele – cu spoturi pentru iluminat, pentru a salva spațiu.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
5. Alege cu atenție accesoriile
Există câteva accesorii esențiale pentru orice dormitor, chiar și unul mic.
Acestea sunt draperiile, covorul și lenjeria de pat. Pentru a crea impresia de spațiu, este necesar ca acestea să fie alese cu atenție, exact ca mobila pentru dormitor. Astfel, este recomandat ca draperiile să aibă textură ușoară, vaporoasă și să fie semi-transparente. În ceea ce privește culorile, asigură-te că draperiile au culori deschise sau chiar complementare cu cele ale mobilierului și pereților. În ceea ce privește covorul, este recomandat ca acesta să fie dreptunghiular, fixat simetric sub pat și doar puțin mai mare decât patul. În cazul lenjeriei de pat, este important să eviți imprimeurile exagerate, formele geometrice încărcate și culorile stridente.
Cum amenajezi un dormitor mic
Un dormitor mic necesită atenție mare atunci când este amenajat, dar cu puțină grijă, acesta poate arăta mult mai spațios decât este în realitate. Pentru a obține un dormitor frumos, în ciuda dimensiunilor sale reduse, este important să alegi mobila pentru dormitor potrivită spațiului de care dispui, să renunți la obiectele inutile, să alegi cu grijă corpurile de iluminat și accesoriile și să folosești oglinzi.