Close sidebar
Close sidebar

Amenajarea unei terase exterioare

Dacă ai norocul să locuiești într-o casă la curte sau beneficiezi de un balcon deschis chiar la bloc, înseamnă că te poți bucura în fiecare zi de o mică vacanță în propria terasă exterioară.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este ideal să-ti savurezi cafeaua dimineața într-un astfel de spațiu, să iei masa alături de familie ori să petreci serile de vara pe scaune confortabile cu prietenii. Totuși, pentru a beneficia de cele mai frumoase momente în afară casei trebuie să amenajezi terasa în perfectă armonie cu nevoile tale și să ții cont de câteva reguli de decor. Pentru mai multă inspirație, acordă atenție acestui articol și descoperă câteva sugestii interesante pe care le poți aplica în proiectul tău.

Optează pentru o pardoseală rezistentă

Podeaua terasei exterioare poate fi placată cu orice tip de material, de la dale din piatră sau gresie până la plăci de lemn.

Nu uita că aceasta trebuie să facă față tuturor schimbărilor climatice, de aceea trebuie să fie rezistentă pentru a nu cauza probleme nici iarna, în timpul înghețului. Plăcile din lemn compozit sunt unele dintre materialele moderne folosite pentru spațiile exterioare, dar la fel de potrivite sunt și alte tipuri de materiale precum gresia cu aspect de lemn, pavelele, dusumeaua de exterior realizată din lemn tratat, nisipul, pietrișul sau chiar gazonul decorativ, natural ori artificial.

Creeaza un spațiu ferit de razele soarelui

Pergola sau pavilionul sunt perfecte pentru a crea o structură rezistentă care să ofere umbră și protecție la intemperii. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și dimensiunea terasei exterioare, poți opta pentru un pavilion ușor de asamblat sau dezasamblat, cu baza de aluminiu și copertină confecționată din materiale sintetice. Dacă vrei ceva mai durabil, construiește o pergola, cu o structură solidă din oțel.

Proiectează un acoperiș durabil pentru spațiul tău exterior, lemnul fiind o opțiune excelență pentru asta, sau chiar unul retractabil, care să-ți ofere mai multe posibilități de a te bucura de vremea de afară.

Amplasează piese de mobilier pentru exterior

În mod sigur, din nici o terasă exterioară nu trebuie să lipsească o masă elegantă și câteva scaune de gradina. Indiferent că este vorba de un mic balcon, o curte de dimensiuni reduse sau o grădina generoasă, aceste piese de mobilier sunt ideale pentru a crea aspectul de terasă.

Plastic, lemn, bambus, ratan sau fier forjat, orice material este potrivit pentru exterior, mai ales dacă se întreține ușor și rezistă în timp. Bineînțeles, dacă spațiul îți permite, amplasează pe terasă și câteva fotolii confortabile, o canapea deosebită, șezlonguri, un balansoar în care să-ți bei cafeaua dimineața sau un hamac boem, unde să te relaxezi și să citești.

Înfrumusețează terasa cu obiecte decorative

Pentru a crea un spațiu cât mai primitor, decorează terasă cu obiecte cât mai apropiate de stilul tău personal. Ghivecele cu flori sunt de nelipsit dacă vrei o zona verde, un loc asemănător celui din interior, însă aflat în aer liber. Pernele decorative pot aduce o notă de rafinament obiectelor de mobilier și sunt totodată potrivite și pentru a dobândi mai mult confort și originalitate. Plantele agățătoare pot face o terasă exterioară să arate precum o grădina suspendată, iar  felinarele, lămpile, corpurile de iluminat, accesoriile din lemn sau covoarele colorate pot aduce un plus de farmec. Chiar și un grătar mobil poate să-și găsească locul în decor, mai ales dacă vrei să dai petreceri în aer liber alături de toți cei apropiați. Practic, ai la dispoziție numeroase variante de a accesoriza terasa, dar trebuie să ții cont de stilul ales și să folosești elemente care se potrivesc cu amenajarea dorită.

Dacă te-ai decis sa iti amenajezi o terasa exterioara, perfectă pentru petrecerea timpului liber și recreere, ideile de mai sus îți vor fi de ajutor pentru ca spațiul creat sa fie unic, plin de personalitate și extrem de confortabil.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI