Close sidebar
Close sidebar

Amenajeaza rapid o gradină cu seminte legume de la Esenzi!

În ziua de azi, este mult mai ușor să amenajezi o grădină de legume, deoarece există oportunități foarte accesibile de a intra în posesia tuturor materialelor și / sau semințelor de care ai nevoie pentru a începe demersul lucrurilor la tine în grădină.

Andreea Stoica,

Amenajeaza rapid o gradină cu seminte legume de la Esenzi!

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă dispui de puțin pământ, proprietate personală, atunci o grădină de legume și/ sau fructe s-ar putea să fie o investiție demnă de luat în considerare, în special pe termen lung, pentru că îți va produce legume și/ sau fructe proaspete, de care te poți bucura tot restul anului, pentru că acestea pot fi congelate sau conservate astfel încât să nu își piardă gustul sau proprietățile nutritive. Un exemplu foarte cunoscut îl reprezintă murăturile sau dulcețurile, două preparate pe care le știm cu toții de la bunicii noștri.

Dacă îți dorești și tu să îți amenajezi rapid o grădină productivă, atunci primul pas pe care trebuie să îl faci este să cumperi seminte legume de la Esenzi, pentru că oferă garanție 100% de germinare a acestora, deci siguranța că vei putea crește legume în cel mai scurt timp cu putință.

Poți începe cu două sau mai multe feluri de legume și să adaugi pe parcurs mai multe, ca să ai timp să înveți câteva lucruri de bază despre creșterea legumelor. Deși pare o activitate complicată, nu mai este la fel de grea ca pe vremea bunicilor noștri, care munceau sute de hectare de pământ doar cu sapa și cu forța fizică proprie. Acum există motosape care vor săpa rapid pământul, alte mașinării electrice și ustensile care ajută mult în acest sens, astfel încât epuizarea fizică să fie scoasă din ecuație.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Iată un top 3 legume pe care trebuie să le cultivi la tine în grădină, dacă îți dorești o recoltă ușor de întreținut, deloc pretențioasă:

  1. Roșiile. Deși roșiile au nevoie de apă și nu trebuie lăsate prea mult cu pământul uscat, ele sunt printre cele mai iubite legume. De ce? În primul rând, pentru că sunt gustoase, suculente, au un gust aromat care se potrivește într-o mare varietate de preparate culinare și pot fi ușor murate sau deshidratate, pentru a fi păstrate pe o durată mai lungă de timp.

    Roșiile au nevoie de soare și trebuie ferite de boli și/ sau dăunători animali, care pot pune în pericol întreaga recoltă. Plantele cresc repede dacă dispun de toate condițiile necesare pentru dezvoltare, deci imediat ce s-a încheiat perioada lor, poți planta alte legume care să îți îmbogățească grădina proprie.

  2. Ardeii grași. Indiferent de culoarea acestora, este bine de știut că ardeii grași sunt aromați și dau gust mâncării. În același timp, sunt o sursă bună de hidratare, deoarece compoziția lor conține foarte multă apă. Nici recoltele de ardei gras nu sunt pretențioase, întreținerea lor fiind foarte asemănătoare cu cea a roșiilor. În plus, sunt o sursă bună de vitamine, de care corpul are nevoie pentru a funcționa în parametri optimi. Ardeii grași pot fi consumați în stare crudă sau sub formă de mâncăruri. În orice caz, reprezintă o alegere bună și deloc costisitoare.

  3. Salata verde. Salata este o sursă bună de fier și vitamine și minerale și se află printre legumele preferate de către oameni în general. Este cel mai des consumată sub formă de salate, alături de alte legume. Întreținerea ei este ușor de realizat pe terenuri de dimensiuni mici, deci poți să te bucuri de beneficiile ei și dacă stai la bloc, pentru că o poți cultiva în ghivece mari, direct pe balcon. Salata nu prea se pretează la congelare, deoarece nu mai are același gust, însă consumată ca atare este foarte gustoasă. Reprezintă o sursă de hrană bună și ieftină, deci investiția făcută în câteva semințe de salată cu siguranță nu va fi simțită.

Bonus: printre rândurile de legume, mai poți cultiva și câteva plante aromatice, deoarece aduc un plus de savoare mâncărurilor și nu ocupă mult teren, deci nu încurcă cu nimic recoltele în sine.

Cum te ajută Esenzi să te bucuri de o grădină de legume?

Răspunsul la această întrebare este simplu: Esenzi îți pune la dispoziție nu doar semințe de legume de calitate premium, ci și materiale pentru construirea unei sere sau unui solar, simplu și rapid, plus produse din gama pesticidelor care te ajută să combați bolile sau dăunătorii plantelor, plus îngrășăminte care să te ajute să oferi plantelor un boost de creștere și dezvoltare, ca să poți să te bucuri mai repede de legume. Gama lor este una completă și este special creată pentru a ajuta micii și marii agricultori și/ sau horticultori și legumicultori să își îngrijească recoltele fără prea multe bătăi de cap. Mai mult decât atât, prețurile lor sunt de producător și deci sunt extrem de avantajoase pentru oricine alege să cumpere de la ei. Poți să te convingi personal de acest lucru cu o vizită pe shop-ul lor online.

Grădina de legume este o idee bună în ziua de azi, pentru că oamenii își doresc să se bucure și de legume naturale, lucru pe care nu îl poți găsi în marile lanțuri de magazine (este bine cunoscut faptul că aceste magazine aduc legume din import, deci din țări străine și multe nu oferă informații despre proveniența lor). Din acest motiv, observăm o ușoară înclianție către activități de grădinărit în rândul oamenilor care locuiesc la casă în orașe mari și doresc să își valorifice pământul din jurul casei, aducându-i un plus de activitate în viața de zi cu zi, care aduce mulțumire sufletească și combate stresul cotidian.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI