Close sidebar
Close sidebar

Amenda de 10.000 de lei in cazul hipermarketului din Odorheiu Secuiesc, unde vanzatoarea a refuzat sa serveasca un client care a vorbit limba romana

Comisariatul Regional Brasov al ANPC s-a autosesizat in cazul barbatului care ar fi fost refuzat de o vanzatoare a unui hipermarket din Odorheiu Secuiesc, care nu ar fi vrut sa-l serveasca pentru ca nu vorbea limba maghiara.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Cu privire la amenda aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în cazul filmării de la Odorheiu Secuiesc din data de 31 august 2017, compania Kaufland România transmite următoarele precizări:

În cursul zilei de 1 septembrie 2017, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Miercurea Ciuc au realizat un control la unitatea Grill din cadrul magazinului Kaufland din Odorheiu Secuiesc, verificând termenele şi condiţiile de depozitare ale produselor şi au adresat angajatelor unităţii întrebări legate de meniuri, procedura de servire, specificul preparatelor.

La finalul acestei vizite de lucru, din data de 01.09.2017, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Miercurea Ciuc au acordat o sancţiune în suma de 10.000 lei, conform procesului verbal nr. 0844623 din 01.09.2017. Procesul verbal specifică foarte clar faptul că amenda a fost dată în baza materialului video din data de 31.08.2017 care circulă pe internet şi nu are la bază un alt incident similar petrecut în ziua vizitei A.N.P.C.

la unitatea Grill Kaufland.

Referitor la informaţia apăruta pe diverse canale media cu privire la o amendă acordată Kaufland Romania în anul 2015 pentru „reclame şi pliante realizate exclusiv in limba maghiară”, menţionăm ca această amendă nu există.
 

ANPC a amendat cu 10.000 de lei hipermarket-ul din Odorheiu Secuiesc.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Comisarul Sorin Susanu a declarat pentru Romania Libera ca nu a fost un accident, ci o practica, de aceea a luat aceasta masura.

Comisarul a mai precizat ca, in 2015, hipermarket-ul a mai fost amendat cu 5.000

de lei pentru ca reclamele si pliantele erau exclusiv in limba maghiara.

ANPC s-a autosesizat

Cofetarie care folosea ingrediente expirate de 16 ani, inchisa
”Ca urmare a acestei filmari, CRPC Brasov se autosesizeaza!!”, a scris pe Facebook Claudiu Susanu, comisar-sef al CRPC Brasov, potrivit newsbv.ro.

Un barbat s-a filmat in timp ce merge la respectivul hipermarket si cere o portie de mici, in limba romana.

Apoi, acesta sustine ca vanzatoarea il injura in limba maghiara. in momentul in care ii cere socoteala, femeia ii da banii inapoi si refuza sa il serveasca.

”De ce nu ma serviti, pentru ca sunt roman?”, insista barbatul. Vanzatoarea continua sa il ignore, iar la un moment dat ii face semn sa plece.

Dupa lungi insistente, barbatul pleaca de la hipermarket cu mana goala.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI