România se află în prezent pe penultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deșeurilor. Oficialii au luat mai multe măsuri în acest sens.

Citește si: Cum se schimbă modul de calcul al facturilor la energie

În ultimii ani, în România au fost făcute investiții de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de reciclare. Oamenii riscă să fie amendați dacă aruncă gunoiul la întâmplare.

Din ce motiv au crescut amenzile.

Amenzi usturătoare pentru români

Conform statisticilor, din 65% din deșeurile municipale, în România se reciclează numai 11.1%. În Oradea există probleme atunci când vine vorba de colectarea selectivă a deșeurilor. Cu toate astea, gunoiul este aruncat la întâmplare în continuare, iar acesta este motivul pentru care amenzile au fost majorate de oamenii legii.

În prezent, amenzile ajung chiar și la 20.000 de lei. Ana Deac, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea a anunțat că acolo există 275 de insule ecologice supraterane. Se dorește ca oamenii să respecte colectarea selectivă a gunoiului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește si: 875 de lei, de la stat, pentru români. Când poți intra în posesia lor

„Pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și biodegradabile, Primăria Oradea 275 de insule ecologice supraterane, în casetate cu câte cinci containere fiecare”, a declarat Anca Deac, purtător de cuvânt Primăria Oradea, potrivit observatornews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea a anunțat că oamenii care locuiesc acolo vor primi bilete de două călătorii, valabile pe liniile din oraș, în schimbul ambalajelor reciclate.

Cu atât mai mult, Anca Deac a ținut să precizeze că există șanse să se găsească și alte forme de recompensare.

Citește si: Noi schimbări în Ordonanța pe energie. Coaliția de guvernare a decis: încă 3 luni de compensare la prețul benzinei și motorinei

„În schimbul ambalajelor reciclate, persoana care le predă va primi un bilet de două călătorii, valabil pe liniile din oraș. Sau vom găsi alte forme de recompensare”, a adăugat aceasta.

Uniunea Europeană amenință cu amenzi uriașe, așadar oamenii legii au fost nevoiți să găsească o soluție prin care românii să înțeleagă că gunoiul nu se aruncă la întâmplare, ci se reciclează.

Citește si: Preț benzină și motorină marți, 4 octombrie 2022. Cele mai mici prețuri la carburanți! Unde găsești azi benzină la 6.50 lei/litru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si